Thursday , December 1 2022

Hollywood-ul, lovit de cea mai mare grevă de la al doilea război mondial

Hollywood-ul este lovit de o grevă majoră. Acțiunea ar putea duce la oprirea producției de film din SUA. Sindicatul care reprezintă o parte dintre muncitorii de la Hollywood, din industria filmului, a votat organizarea unei greve. Din International Alliance of Theatrical and Stage Employees (IATSE) fac parte cameramanii, cosmeticieni şi alţi lucrători din spatele camerelor.

Oamenii se plâng de condițiile în care muncesc. Aceștia au afirmat că sunt nevoiţi să muncească foarte mult, fără pauze de masă sau odihnă. Ei doresc atât condiții mai bune în care să-și desfășoare activitatea, cât și o plată mai corectă din partea serviciilor de streaming, pentru a acoperi domeniul lor de activitate.

Peste 50.000 de lmuncitori au votat, luni. 98% dintre aceștia au fost în favoarea opririi muncii și doar 2% au fost împotrivă. Dacă va fi organizată, această grevă este cea mai mare din Hollywood, de la al Doilea Rzboi Mondial până acum. De asemenea, ar fi cea mai cea mai amplă din istoria sindicatului, scrie BBC.

Luna trecută, sindicaliștii au purtat negocieri cu Alliance of Motion Picture and Television Producers. Acestea nu au avut niciun rezultat, IATSE refuzând propunerea primită. Aceasta ar fi mărit salariile şi perioadele de odihnă. Totodată, era inclus un plan de pensie şi sănătate de aproximativ 400 de milioane de dolari.

„Odată cu acest vot, sindicatul a vorbit tare şi clar”, a spus preşedintele organizaţiei, Matthew Loeb.

„Votul vorbeşte despre calitatea vieţii şi despre sănătatea şi siguranţa celor care muncesc în industria filmului şi televiziunii. Cei de la baza salarizării nu merită nimic mai puţin decât un salariu rezonabil”, a adăugat acesta.

Activitatea pe platourile de filmare de Hollywood a fost reluată în mod accelerat în ultima vreme, după multe luni de carantină în anul 2020. Muncitorii se plâng că programul şi solicitările cu care se confruntă s-au înrăutățit.

Cu o situație similară s-a confruntat Hollywood-ul în 2007 și 2008. La vremea respectivă, filmările au fost oprite din cauza unei greve a scenariștilor. Acesta a venit într-un moment în care reality show-urile erau tot mai populare.

Vezi si

Dua Lipa a primit cetățenia albaneză

Preşedintele Albaniei, Bajram Begaj, i-a acordat cetăţenia albaneză starului pop britanic Dua Lipa, relatează AP.Evenimentul …