Monday , February 26 2024

Hitler a avut stramosi de culoare si evrei

.
Adolf Hitler a avut, probabil, atât str\mo[i de culoare, cât [i evrei – exact acele grupuri etnice pe care voia s\ le extermine -, potrivit unor teste ADN efectuate recent în Statele Unite, informeaz\ express.co.uk.
Probele prelevate de la rudele liderului nazist l-au asociat pe acesta, din punct de vedere biologic, atât cu comunitatea evreiasc\, dar [i cu grupurile etnice din nordul Africii, precum triburile de berberi din Maroc.
Jurnalistul specializat în investiga]ii Jean-Paul Mulders a intrat în posesia unui [erve]el aruncat de nepotul dictatorului, Alexander Stuart-Houston, în vârst\ de 61 de ani, care locuie[te în Long Island (New York).
Jean-Paul Mulders a luat o mostr\ de ADN [i de la un v\r austriac al lui Hitler, fermierul Norbert H.
Testele au relevat prezen]a unei veriet\]i a cromozomului Y foarte rar\ în Germania [i în restul Europei Occidentale, îns\ comun\ în cadrul grupurilor etnice evreie[ti [i nord-africane.
Aceast\ descoperire i-a determinat pe exper]i s\ afirme c\ Adolf Hitler, adeptul teoriei “rasei superioare” ariene, provine din str\mo[i migratori care s-au stabilit pe teritoriul Austriei. Jean-Paul Mulders a declarat c\ ambele teste ADN au prezentat o varietate genetic\ specific\, intitulat\ “Haplopgroup E1b1b”, dovedind astfel “o asociere de necomb\tut” cu liderul nazist.
Jurnalistul a declarat: “Gena se g\se[te în mod frecvent la berberii din Maroc, Algeria, Libia [i Tunisia, dar [i în cadrul comunit\]ilor de evrei A[kenazi [i Sefarzi. De aceea, putem s\ presupunem c\ Hitler a fost înrudit cu rasele pe care le detesta”.
Ronny Decorte, un specialist în genetic\ la Universitatea Catolic\ din Leuven din Belgia, a spus: “Hitler nu s-ar fi bucurat deloc s\ afle aceste lucruri. Rasele [i etnia reprezentau chestiuni centrale în filosofia nazist\. Îngrijor\rile lui Hitler referitoare la str\mo[ii lui nu erau nejustificate. Se pare c\ nu era «pur» [i nici «arian»”.
Leg\tura genetic\ dintre Hitler [i “str\mo[ii s\i migratori” ar putea data dintr-o perioad\ cuprins\ între trei [i 20 de genera]ii.

Vezi si

Festivalul de Film de la Berlin. Sebastian Stan a primit Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România înseamnă foarte mult”

La cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de …