Friday , July 1 2022

Harvey Weinstein a apelat la Black Cube pentru a împiedica acuzaţiile la adresa lui

Producătorul hollywoodian Harvey Weinstein a fost exclus pentru tot restul vieţii din The Television Academy, instituţia care acordă premiile Primetime Emmy, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi viol pe care i le aduc mai multe femei. Producătorul a angajat detectivi privaţi pentru a spiona acuzatorii şi jurnaliştii care îi anchetau trecutul, astfel încât să împiedice lansarea acuzaţiilor la adresa lui.
Celebrity Sightings in New York City - September 01, 2016

„În urma unei întâlniri care a avut loc astăzi (luni, n.r.) consiliul de conducere al The Television Academy a votat pentru a îl exclude pe Harvey Weinstein din Academie pentru tot restul vieţii sale. Academia sprijină denunţarea hărţuirii în toate formele şi susţine toate persoanele care au fost afectate de această problemă. Conducerea Academiei găseşte exemplele date extrem de tulburătoare. Am luat legătura cu lideri din industrie şi împărtăşim cu ei răspunderea de a oferi decenţă şi respect la locul de muncă”, a transmis The Television Academy, pentru The Hollywood Reporter.
„Drept rezultat, aşteptăm o revizuire detaliată, care deja a început, a codului de conduită a membrilor The Television Academy. Suntem determinaţi să jucăm un rol în protejarea tuturor profesioniştilor din televiziune faţă de hărţuire, asigurându-ne că îşi pot desfăşura activitatea într-un mediu în care se simt în siguranţă”, mai arată The Television Academy.
Decizia acestei instituţii de a începe procesul de excludere a lui Harvey Weinstein vine după ce alte instituţii au hotărât să îl excludă pe producător. BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA).
Potrivit unei noi investigaţii publicate de The New Yorker, Weinstein a angajat compania Black Cube, condusă de agenţi ai Mossad, pentru a strânge informaţii despre Rose McGowan, care l-a acuzat de viol. Firma a angajat agenţi sub acoperire, unul dintre aceştia pozând drept activist pentru drepturile femeilor, pentru a o întâlni pe McGowan şi a obţine informaţii despre cartea pe care urma să o publice, scrie Variety.com.
Weinstein a angajat companiile Black Cube şi Kroll – o firmă de securitate, pentru a împiedica publicarea articolelor în The New Yorker şi The New York Times, care ofereau detalii despre decenii de acuzaţii de hărţuire sexuală.
Investigaţia publicată de The New Yorker oferă detalii şi despre David Boies, angajat la casa de avocatură Boies Schiller Flexner LLP, care a supravegheat cea mai mare parte a spionajului. Prin desfăşurarea unei asemenea anchete prin intermediul unei firme de avocatură aceasta poate fi protejată prin confidenţialitatea dintre avocat şi client. Boies a declarat pentru The New Yorker că acea înţelegere a fost „o greşeală”.
Într-o declaraţie pentru The New Yorker, purtătoarea de cuvânt a lui Harvey Weinstein, Sallie Hofmeister, a acuzat publicaţia că scrie fără acurateţe şi lansează teorii ale conspiraţiei nebuneşti. Potrivit anchetei The New Yorker, compania Black Cube a angajat şi un freelancer pentru a o contacta pe McGowan şi pe alte două femei care îl acuzau pe Weinstein, precum şi reporteri care investigau cazul.
Black Cube a devenit cunoscută în România după ce a fost deconspirată o operaţiune îndreptată împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Totul a culminat cu un dosar penal şi mai multe arestări, inclusiv a unui fost ofiţer SRI. Spionii Black Cube prinşi în România şi-au recunoscut faptele.
digi24.ro

Vezi si

Cameron Diaz revine în cinema după 8 ani de pauză

Cameron Diaz revine pe micile ecrane alături de Jamie Foxx în filmul Back in Action. …