Friday , March 29 2024

Guns N' Rosessi-au dezamagit fanii la Bucuresti

Axl Rose nu a fost in mare forma la Bucuresti
Axl Rose, de la Guns N’ Roses, a cântat, marţi seară, la Bucureşti cu câţiva ani mai târziu decât ar fi trebuit. Şi s-a simţit. Cu o trupă nouă – instrumentişti care măcar încercau să dea tot ce este mai bun pe scenă -, domnul Rose a fost mai interesat să schimbe sacouri şi pălării decât să cânte.
Anunţat la ora 20.30, concertul trupei Guns N’ Roses a început cu două ore întârziere, lucru cu care, de altfel, Axl Rose şi-a “obişnuit” fanii de-a lungul timpului.
Astfel, la ora anunţată pentru concertul celebrilor rockeri, pe scena de la Romexpo a urcat trupa din deschidere, Danko Jones, care a obţinut mai degrabă ignorare din partea spectatorilor. Cu un sound necunoscut – ei înşişi fiind foarte puţin cunoscuţi pentru publicul larg, mai ales în România -, cei de la Danko Jones au reprezentat în special pretext de socializare. Astfel, solistul – al cărui nume este Danko Jones -, a ţinut să ţipe la public de câteva ori, neinteligibil şi neinteresant, prezentând chiar, la un moment dat, o “teorie a salivei”. Oricum, acesta a promis la final că el şi colegii săi vor reveni, pentru că România este o ţară “fucking awesome” (foarte tare).
Deşi în jurul orei 19.00 erau circa 10.000 de fani la complexul Romexpo, în public şi printre ziarişti circulau zvonuri potrivit cărora trupa va sosi pe un aeroport din Bucureşti în jurul orei 21.20. Dezamăgire, resemnare (“Ce, nu te aşteptai să întârzie!?!”) sau enervare (“Bine că ne cheamă la 19.00 şi ei încep la 22.00!”).
Şi, după ore de aşteptare, scena s-a întunecat, iar show-ul trupei Guns N’ Roses a început. Cu un intro instrumental, artificii, fum şi jocuri de lumini, logoul formaţiei fiind prezentat pe un ecran de pe scenă, rockerii de la Guns N’ Roses au urcat pe scenă, cu un Axl Rose liniştit. Îmbrăcat în blugi tăiaţi, tricou alb cu imprimeuri şi sacou gri lucios, accesorizat cu o pălărie neagră şi ochelari de soare, domnul Rose a început concertul de la Bucureşti cu o melodie de pe noul album, “Chinese Democracy”, printre flăcări care izbucneau de pe scenă.
A urmat o melodie cunoscută fanilor – majoritatea în jurul vârstei de 30 – 40 de ani -, “Welcome to the Jungle”, după care Rose s-a retras de pe scenă pe un solo instrumental, revenind îmbrăcat cu un alt sacou.
După câteva piese, cântate ca pe bandă rulantă, de părea că trupa se grăbeşte să plece de pe scenă, a urmat un solo de chitară al lui Richard Fortus, care a interpretat o temă muzicală din franciza “James Bond”. Axl Rose a revenit pe scenă, luminată permanent în culori, în special roz, şi cu numeroase focuri, pentru a interpreta melodia “Live And Let Die”.
Înainte de solo-ul la pian interpretat de Dizzy Reed (“Ziggy Stardust”), Rose a cântat piesa “Rocket Queen”.
De altfel, întreg concertul a fost o “schimbare de sacouri” şi solo-uri instrumentale. Axl Rose a schimbat în concert sacouri, cămăşi şi tricouri, pălării, ochelari de soare, acest lucru întâmplându-se cam o dată la două piese, când mai “apărea” câte un solo. Impresia a fost că celebrul showman, cunoscut pentru plăcerea cu care dansează şi cântă pe scenă, a obosit şi are nevoie de pauze dese pentru a-şi redresa vocea, care oricum nu a fost niciodată prea “corectă”.
După o jumătate de concert destul de dezamăgitor, muzicienii de la Guns N’ Roses au dat drumul la show-ul pe care toată lumea îl aştepta, cu celebra melodie “Sweet Child O’ Mine”, urmată de un moment instrumental pe melodia “Another Brick In The Wall Part 2” a trupei Pink Floyd. Apoi, domnul Rose s-a aşezat la pian şi a cântat câteva acorduri ce au dezlănţuit publicul: a început melodia “November Rain”, cântată alături de fanii prezenţi la eveniment.
De asemenea, după un solo instrumental pe tema din filmul “Pantera Roz”, trupa a interpretat şi “Knockin’ On Heaven’s Door”, Axl Rose coborând aproape de public şi dezechilibrându-se când a urcat înapoi pe scenă. Pe finalul instrumental al melodiei, Axl Rose a fluturat un steag al României.
După alte două piese, trupa a făcut o foarte scurtă pauză, revenind pe scenă pentru a interpreta încă patru cântece, printre care şi “Don’t Cry”. Concertul a fost încheiat cu melodia “Paradise City”, după care Axl Rose şi-a luat la revedere de la public, într-o lumină explozivă pe scenă şi printre petale de trandafiri şi confetti căzând din aer, spunând că s-a simţit foarte bine în România. “Sper să ne revedem”, le-a strigat Rose fanilor.
Dar, deşi de la jumătatea concertului muzicienii de la Guns N’ Roses s-au străduit mai tare, o parte a publicului nu a avut răbdare să rămână până la final, mulţi dintre spectatori părăsind spaţiul de desfăşurare a evenimentului pe parcursul acestuia.
Aşteptaţi cu câţiva ani mai devreme, ca multe trupe care au concertat în România în ultimul timp, cum ar fi Aerosmith şi AC/DC, Guns N’ Roses nu s-a ridicat la nivelul “speranţelor” celor prezenţi. Şi, în comparaţie cu concertele susţinute de membrii celorlalte două trupe, care, deşi mai “bătrâni”, au cântat şi au dansat ca la 15 ani, cei de la Guns N ‘Roses – şi în special Axl Rose, singurul rămas din componenţa originală a formaţiei, lansată în 1985 – au părut obosiţi. Şi, în mod clar, nici sonorizarea nu i-a ajutat prea mult.
Concertul de la Bucureşti al trupei Guns N’ Roses a fost organizat de D&D East Entertainment.
La începutul lunii septembrie, membrii trupei Guns N’ Roses au început concertul programat la Dublin cu aproape o oră întârziere. Atunci, ei au fost nevoiţi să părăsească scena după ce au fost “bombardaţi” cu pahare din plastic aruncate de mai mulţi spectatori.
La momentul respectiv, organizatorii concertului din Dublin au recunoscut faptul că Axl Rose “este renumit de mulţi ani pentru întârzierile sale”, aşa cum s-a întâmplat şi la sfârşitul lunii august, la Reading Festival din Marea Britanie.
De-a lungul anilor, trupa Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N’ Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este “Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.
Celebritatea la nivel mondial este consolidată printr-o serie de turnee şi apariţii la festivaluri importante, având ca punct de referinţă Monsters Of Rock, la Castle Donington, în 1988, unde au cântat în faţa a 100.000 de spectatori.
După 1993, Guns N’ Roses se desfiinţează, dar, când nimeni nu se mai aştepta, în 2008, revine în atenţie cu un nou disc de studio numit “Chinese Democracy”. A fost marea surpriză a anului 2008 şi, în acelaşi timp, un comeback de referinţă în istoria rockului. Punctul forte al grupului a rămas apariţia live, aşa că “Chinese Democracy World Tour” a devenit un bun prilej pentru fani să-i revadă la lucru după o pauză îndelungată.
În prezent, trupa Guns N’ Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron “Bumblefoot” Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

Vezi si

Televiziunea din Coreea de Nord a cenzurat blugii producătorului emisiunii de grădinărit de la BBC

Televiziunea din Coreea de Nord a cenzurat blugii producătorului unei emisiuni de grădinărit de la …