Greta Thunberg spune că este ”probabil” purtătoare a noului coronavirus

24 martie 2020, 20:40

Activista suedeză Greta Thunberg a spus marți că ”probabil” este purtătoare a noului coronavirus, după ce a avut mai multe simptome legate de Covid-19, după ce s-a întors dintr-o călătorie din Europa centrală, relatează AFP, citat de HotNews.

”Aproximativ acum zece zile am început să am anumite simptome (…) Mă simțeam obosită, aveam frisoane, durere de gât și tușeam. Tatăl meu a avut aceleași simptome, dar mult mai intense și cu febră”, a spus ea pe contul ei de Instagram.

Întoarsă dintr-o călătorie din Europa centrală la începutul lui martie, tânăra a spus că s-a izolat în Suedia cu tatăl său – care a fost de asemenea în călătorie – ca măsură de precauție.

”Este extrem de probabil să-l fi contractat, având în vedere combinația de simptome și circumstanțe”, a continuat ea.

Suedia, care a raportat aproximativ 2.200 de cazuri și 36 de decese, testează doar cazurile grave, oamenii care au nevoie de spitalizare și personalul medical – inclusiv cei care intră în contact cu persoanele în vârstă. Așadar, Greta nu a fost testată.

Tânăra de 17 ani spune că ”practic și-a revenit”, dar spune că ”aproape nu s-a simțit bolnavă”. ”Ultima răceală a fost mai rea decât asta”, a adăugat ea.

reportersite