Saturday , October 1 2022

Google da o lovitura Rusiei, in ziua ceremoniei de deschidere de la Soci, cu un Google Doodle special, care face referire la Carta Jocurilor Olimpice

google jo

În ziua în care încep Jocurile Olimpice de Iarnă 2014, Google dă o lovitură puternică țării organizatoare, Rusia, din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor homosexualilor.
În ziua în care încep Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 la Soci, Rusia, Google a sărit în apărarea drepturilor membrilor comunității LGBT (lesbiene-homosexuali-bisexuali-transexuali) printr-un Google Doodle special, care face referire la CARTA JOCURILOR OLIMPICE.
Sub Google Doodle-ul în culorile curcubeului (o referință la steagul LGBT) se află următorul citat din CARTA JOCURILOR OLIMPICE: “A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului”.
Reacția Google, prin Doodle-ul multicolor despre CARTA JOCURILOR OLIMPICE, vine ca urmare a presupuselor încălcări ale comunității LGBT de către autoritățile ruse.
Peste 200 de sciitori din toata lumea, printre care Gunter Grass, Salman Rushdie, Margaret Atwood și Jonathan Franzen, au denunțat printr-o scrisoare deschisă “strangularea drepturilor omului” în Rusia, legile împotriva libertății de expresie și legislația împotriva homosexualilor, înaintea începerii Jocurilor de Iarnă de la Soci.
Google Doodle-ul cu CARTA JOCURILOR OLIMPICE a fost publicat în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a declarat că homosexualii nu ar trebui să se teamă că vor fi urmăriţi la Jocurile Olimpice de la Soci. Vladimir Putin și-a rezervat însă dreptul de a apăra legea privind propaganda honmosexuală față de minori.
CARTA JOCURILOR OLIMPICE, ultima oară revizuită în septembrie 2013, reprezintă un set de reguli și îndrumări adoptate de Comitetul Olimpic Internațional, valabile în organizarea Jocurilor Olimpice. Există 5 capitole și 61 de arcicole în CARTA JOCURILOR OLIMPICE.
România a participat la aproape toate ediţiile Jocurilor Olimpice de iarnă, excepţie făcând prima ediţie, din 1924, şi cea din 1960. La competiţia din 1968, de la Grenoble (Franţa), România a cucerit singura sa medalie din istoria participărilor la JO de iarnă, bronz prin echipajul de bob-2 persoane, alcătuit din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe.
Biatlonista Eva Tofalvi (35 ani) va purta, pentru a doua oară consecutiv, drapelul echipei olimpice a României la festivitatea de deschidere a JO de la Soci. Tofalvi s-a calificat pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice de iarnă.
Televiziunea Română va deveni, începând de vineri, 7 februarie, gazda sporturilor de iarnă, cu aproape 500 de ore de transmisiuni (320 de ore de transmisie pe toate cele trei canale principale – TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 – şi în jur de 160 de ore pe TVR HD, unde vor putea fi văzute cele mai importante probe), preluate şi online, pe TVR+.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …