Sunday , September 25 2022

Glumița lui Elon Musk după ce a cumpărat Twitter: „O să cumpăr Coca-Cola ca să pun cocaină înapoi în ea”

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și noul proprietar al Twitter, a scris în glumă pe Twitter că următoarea sa achiziție va fi compania Coca-Cola, pentru a „pune cocaina” înapoi în suc, relatează Business Insider.

Postarea făcută de Musk pe Twitter, rețeaua sa de socializare favorită, a venit la doar două zile după ce acesta a cumpărat platforma social media pentru 44 de miliarde de dolari, deși inițial Consiliul de Administrație al companiei a încercat să blocheze tranzacția.

La mai puțin de o oră după „anunț”, Elon Musk a făcut o nouă postare în care îndemna „Haideți să facem Twitter maxim de distractiv!”.

Deși foarte probabil comentariul miliardarului sud-african vizavi de Coca-Cola este o glumă, el are un sâmbure de adevăr istoric.

Potrivit Institutului Național pentru Combaterea Consumului de Droguri din SUA, cocaina era legală în 1885 când John Pemberton, un farmacist din orașul american Atlanta, a creat prima băutură Coca-Cola.

Rețeta lui Pemberton conținea la momentul respectiv un extras din cocaină obținut din frunzele de coca. Farmacistul a descris băutura pe care a creat-o ca fiind un „medicament brevetat” și „un tonic pentru creier și băutură intelectuală”.

Un articol publicat în 1988 de The New York Times cu privire la compania Coca-Cola a relatat de asemenea cum cocaina a făcut parte din rețeta originală, fiind apoi eliminată la începutul anilor 1900.

 

Vezi si

Palatul Buckingham publică o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta

Palatul Buckingham a publicat sâmbătă o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta, în …