Saturday , March 25 2023

George Michael a iesit din închisoare

Cântăreţul George Michael, condamnat pe 14 septembrie, în Marea Britanie, la opt săptămâni de închisoare, pentru posesie de canabis şi conducerea automobilului sub influenţa drogurilor şi a alcoolului, a fost eliberat luni din închisoare, informează bbc.co.uk.
George Michael a fost eliberat după patru săptămâni de închisoare, după ce, în iunie, în timp ce se afla sub influenţa canabisului, şi-a avariat automobilul izbindu-se de faţada unui magazin fotografic din Londra.
Totodată, cântăreţului britanic în vârstă de 47 de ani i-a fost suspendat permisul de conducere a automobilului pentru o perioadă de cinci ani, artistul fiind condamnat şi la plata unei amenzi de 1.250 de lire sterline (1.930 de dolari).
George Michael şi-a ispăşit sentinţa, în primele zile, în închisoarea Pentonville, din nordul Londrei, în secţiunea destinată prizonierilor vulnerabili, fiind apoi transferat la Highpoint, în comitatul Suffolk din estul Angliei.
În timp ce se afla în închisoare, vedeta pop, pe numele său real Georgios Panayiotou, a dat un comunicat în care a declarat că nu a primit “vreun tratament special de vreun fel”. În schimb, a precizat că angajaţii închisorii şi ceilalţi puşcăriaşi s-au purtat frumos cu el.
Cântăreţul britanic a fost anchetat la începutul lunii iulie, după ce a pierdut controlul automobilului pe care îl conducea şi a avariat faţada magazinului foto Snappy Snapp din Hampstead, un cartier din nordul capitalei britanice, în apropiere de reşedinţa sa. Magazinul Snappy Snaps se află în apropiere de Hampstead Heath – un bar gay unde George Michael a fost surprins în timp ce făcea sex, în urmă cu trei ani -, dar şi de reşedinţa sa din cartierul Highgate.
Plasat în regim de eliberare condiţionată, la sfârşitul lui august, George Michael s-a internat într-o clinică de tratare a dependenţei de droguri, pentru 14 zile.
Artistul a pledat vinovat la cele două capete de acuzare – posesie de canabis şi conducerea automobilului sub influenţa drogurilor şi a alcoolului – şi a fost condamnat, pe 14 septembrie, la opt săptămâni de închisoare.
A fost a şaptea oară când George Michael, care a recunoscut în mod public că este un consumator constant de canabis, a fost cercetat de poliţia britanică pentru provocarea unui accident rutier.
În 2009, starul britanic a fost arestat pentru conducere sub influenţa drogurilor, după ce automobilul său Land Rover s-a ciocnit cu un camion, pe autostrada A34 din comitatul Berkshire.
În iunie 2007, cântăreţului britanic i s-a anulat permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani, după ce artistul a recunoscut, în timpul unui proces, că a condus sub influenţa drogurilor. El a fost anchetat în acea perioadă pentru avarierea a trei automobile parcate în mod regulamentar şi pentru fugă de la locul accidentului.
George Michael a fost de două ori arestat şi pentru posesie de canabis. De altfel, în ultimii ani, cântăreţul a fost arestat de mai multe ori pentru că a fost surprins adormit la volan din cauza drogurilor sau a alcoolului.
Artistul a mai fost arestat, în aprilie 1998, pentru acte indecente într-o toaletă publică din Los Angeles. După incident, Michael a încheiat ani întregi de speculaţii cu privire la orientarea sa sexuală, anunţând public că este homosexual. În urma “evenimentului”, Michael a scris un cântec, “Outside”, ale cărui versuri şi videoclip au fost inspirate de incidentul din toaletă.
Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, artistul a fost puternic afectat de moartea fostului său partener de viaţă, Anselmo Feleppa, decedat în 1993 în urma unei hemoragii cerebrale cauzată de SIDA, dar şi de decesul mamei sale, Lesley Angold Harrison, decedată de cancer în 1997.
Până anul acesta, George Michael a ignorat toate apelurile venite din partea prietenilor săi, inclusiv din partea cântăreţilor Bono şi Elton John, care îl rugau să renunţe la marijuana.
În 2006, George Michael, care a vândut peste 100 de milioane de albume cu hituri precum “Careless Whisper” şi “Faith”, a înfuriat reprezentanţii organizaţiilor de sănătate caritabile din Marea Britanie după ce a dat un interviu televizat, în timpul căruia a fumat canabis şi a declarat: “Chestia asta mă ajută să mă menţin sănătos şi fericit”.

Vezi si

O fostă angajată a Facebook a povestit cum a câștigat 190.000 de dolari pe an fără să facă nimic

O fostă angajată a Meta a povestit cum a reușit să câștige 190.000 de dolari …