Wednesday , November 30 2022

George Clooney, regizor si protagonist al filmului "Ides of March"

Actorul american George Clooney va juca în filmul “Ides of March”, o adaptare a piesei de pe Broadway “Farragut North” pe care o va regiza, potrivit variety.com.
Produc\torii filmului sunt companiile Exclusive Media Group [i Cross Creek Pictures, George Clooney [i Grant Heslov, prin casa de produc]ie Smoke House Pictures, [i Appian Way Prods, compania lui Leonardo DiCaprio.
Din distribu]ia peliculei vor face parte, al\turi de Clooney, actorii Ryan Gosling, Paul Giamatti, Marisa Tomei [i Evan Rachel Wood.
Clooney [i Heslov, care au scris scenariul pentru filmul “Noapte bun\ [i noroc/ Good Night and Good Luck”, au adaptat piesa pentru marele ecran, împreun\ cu Beau Willimon.
Film\rile pentru aceast\ produc]ie vor începe în februarie, în Michigan [i Ohio (SUA).
“Ides of March” este povestea unui tân\r purt\tor de cuvânt care cade în plasa manipul\rilor unor politicieni mai în vârst\ [i a unei tinere stagiare. Clooney joac\ rolul unui candidat la prim\rie pentru Partidul Democrat. Gosling joac\ rolul purt\torului de cuvânt, iar Giamatti, pe cel al managerului campaniei rivalului. Tomei este un reporter la New York Times, iar Wood interpreteaz\ rolul stagiarei.
Spectacolul “Farragut North” a avut premiera pe Broadway în 2008.
George Clooney [i-a câ[tigat renumele ca actor, produc\tor, produc\tor executiv, scenarist [i regizor. Fiul unui jurnalist, George Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament [i, totodat\, un activist dedicat cauzelor umanitare.
În 2006, George Clooney a primit trei nominaliz\ri la premiile Oscar – pentru cea mai bun\ regie, cel mai bun scenariu original (împreun\ cu Grant Heslov), pentru “Noapte bun\ [i noroc/ Good Night and Good Luck”, [i pentru cel mai bun rol secundar, în “Syriana”, pentru care a [i primit un trofeu din partea Academiei de film americane. Aceasta a fost pentru prima dat\ în istoria Oscarurilor când cineva a fost nominalizat în acela[i an pentru interpretare [i regie, pentru dou\ filme diferite. Pentru rolul din “Syriana”, George Clooney a câ[tigat [i Globul de Aur. De atunci, el a mai fost nominalizat de dou\ ori la Oscar, la categoria “cel mai bun rol principal”, pentru “Michael Clayton” [i “Sus, în aer/ Up in the Air”, ambele interpret\ri aducându-i Globul de Aur, premiile BAFTA, Critics Choice Award [i premiul Sindicatului actorilor americani.
George Clooney [i-a lansat recent filmul “Americanul”, în regia lui Anton Corbijn.

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …