Saturday , June 22 2024

George Clooney, Meryl Streep, Matt Damon, DiCaprio, Nicole Kidman, Julia Roberts, Oprah au donat câte 1 milion de dolari pentru actorii aflați în grevă

Mai multe vedete de la Hollywood, între care George Clooney şi Meryl Streep, au donat fiecare un milion de dolari sau mai mult pentru a sprijini actorii americani aflaţi în grevă, a anunţat miercuri fondul de solidaritate al sindicatului actorilor, relatează AFP.

În Statele Unite, actorii s-au alăturat din 14 iulie scenariştilor aflaţi deja în grevă, după eşecul negocierilor cu marile studiouri în privinţa salariilor şi a garanţiilor de care au nevoie în faţa programelor de inteligenţă artificială, care, după părerea greviştilor, le ameninţă viitorul.

Această dublă mişcare socială reprezintă un eveniment inedit în ultimii 60 de ani la Hollywood.

Pe lângă George Clooney şi Meryl Streep, alte vedete de la Hollywood, precum Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Julia Roberts şi Oprah Winfrey, au contribuit fiecare cu un milion de dolari (920.000 de euro) sau mai mult la fondul de sprijin al sindicatului actorilor americani SAG-AFTRA.

Fundaţia care administrează acest fond a declarat într-un comunicat că a strâns în total peste 15 milioane de dolari în ultimele trei săptămâni, sumă destinată miilor de actori aflaţi în dificultate financiară în urma suspendării filmărilor.

“Sectorul divertismentului se află în criză, iar Fundaţia SAG-AFTRA procesează în prezent de 30 de ori mai multe cereri de asistenţă de urgenţă decât de obicei”, se arată în comunicatul preşedintelui acestei fundaţii nonprofit, Courtney Vance.

Această asistenţă vizează să asigure că “actorii aflaţi în dificultate nu îşi pierd casele, îşi pot plăti datoriile, îşi pot cumpăra alimente pentru familiile lor, îşi pot procura medicamente vitale, îşi pot plăti facturile la medic şi multe altele”, a adăugat el.

Dacă unii actori sunt extrem de bine plătiţi, 86% din cei 160.000 de membri ai sindicatului câştigă mai puţin de 26.500 de dolari (24.000 de euro) pe an, potrivit cifrelor oferite de preşedinta SAG-AFTRA, Fran Drescher, citată de New York Times. (Agerpres)

foto: LA Times

Vezi si

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul Donald Sutherland, protagonistul unor filme precum „Jocurile foamei” și „Animal House”, a murit la …