Saturday , November 26 2022

UPDATE: George Clooney a fost eliberat. Vezi ce a declarat

Actorul George Clooney a fost eliberat vineri, la câteva ore după ce a fost arestat pentru că protesta în faţa Ambasadei Sudanului de la Washington faţă de încălcările drepturilor omului din ţara africană, potrivit tmz.com.
Clooney a avut de plătit o cauţiune de 100 de dolari.
La puţin timp după ce a fost eliberat, Clooney a fost întrebat cum a fost scurta sa şedere după gratii. “Foarte greu, vă puteţi imagina. Aţi fost vreodată într-o celulă cu tipii aia?”, a răspuns glumind actorul, citat de TMZ.com
Actorul american George Clooney a fost arestat, vineri, la Washington, în timp ce manifesta în faţa ambasadei Sudanului, unde protesta faţă de crimele de război comise, în opinia sa, de administraţia de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări, informează AFP.
George Clooney, alături de mai mulţi membri din Camera reprezentanţilor şi alţi protestatari, a fost încătuşat şi urcat într-o dubă de poliţie, a constatat un jurnalist AFP.
Actorul american, purtând barbă şi o jachetă albastră, a spus în faţa numeroaselor camere de luat vederi prezente la faţa locului că solicită guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită ajutoare umanitare în această ţară, “înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafaţa globului”.
Starul hollywoodian a efectuat recent o vizită în Kordofan de Sud, o regiune administrativă a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum şi forţele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat înfometarea populaţiei locale.
La întoarcerea în Statele Unite, marţi, George Clooney a declarat că forţele armate sudaneze comit “crime de război” prin atacarea civililor din această regiune. (Mediafax)

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …