Tuesday , December 6 2022

Gata cu serialele piratate? Netflix ar putea fi disponibil in Romania

netflix

Romanii vor putea beneficia din ianuarie 2016 de serviciile Netflix, cel mai mare furnizor de filme, seriale si emisiuni distribuite prin streaming online, pe baza de abonament.
Potrivit Wall-Street.ro, informatia a fost furnizata de doua surse din piata IT.
Netflix e prezent in peste 50 de tari, iar primele zvonuri legate de intrarea pe piata din Romania au aparut la inceputul anului 2015.
Serviciul are drepturi de difuzare pentru multe seriale populare, atat noi, cat si mai vechi, dar difuzeaza si productii proprii, precum “House of Cards”.
Pana acum, informatia nu a fost confirmata oficial de compania care detine serviciul. Daca se va adeveri, e posibil ca pirateria pe Internet sa  diminueze, insa ramane de vazut in ce masura.
Pe de alta parte, Comisia Europeana a facut publica o propunere, miercuri, prin care locuitorii de pe Batranul Continent cu abonamente la servicii media on-demand (la cerere – n.red.), precum Netflix, ar putea sa vada filme, seriale si alte tipuri de continut in tot spatiul comunitar, arata International Business Times.
De exemplu, un cetatean german cu abonament Netflix care calatoreste in Belgia va putea accesa acelasi continut de care are parte in tara natala, la acelasi pret.
Scopul acestei masuri este de a le acorda consumatorilor europeni acces la media online, precum carti in format digital, filme, muzica sau meciuri de fotbal, si atunci cand merg in strainatate.
In prezent, asa-numitele restrictii “geoblocking” pot impiedica persoanele sa aiba acces la continutul serviciilor de genul Netflix in strainatate, chiar daca au platit pentru ele.
Masura urmeaza sa fie dezbatuta in Parlamentul European.

Vezi si

A murit Kirstie Alley, actrița cu trei premii Emmy din comedia „Uite cine vorbește” și din sitcomul „Cheers”

Actrița Kirstie Alley, câștigătoare a trei premii Emmy și care a jucat în filme cunoscute, …