Saturday , May 25 2024

Gabriel Cotabiţă face progrese uriase. "Râde, glumeşte, merge prin salon…"

cotabita_m_crop_644x416_68842200

Gabriel Cotabiţă îi uimeşte în fiecare zi atât pe medici, cât şi pe cele trei fiice prezente mereu în salonul lui. Cântăreţul îşi recapătă rapid puterile, iar apetitul lui e în creştere, au dezvăluit surse apropiate familiei. În urmă cu o săptămână, artistul a fost transferat pentru recuperare de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias.
Gabriel Cotabiţă face progrese uriaşe, însă, pentru că prietenii se înghesuie să-l viziteze, medicii au avertizat familia că starea lui e încă fragilă, iar oboseala fizică şi emoţiile puternice nu sunt foarte indicate, scrie ziarulring.ro. Până acum însă, cântăreţul şi-a recunoscut toţi prietenii care au deschis uşa rezervei şi s-a străduit să le arate că se simte bine. A glumit, a râs şi a făcut câţiva paşi demonstrativi prin salon, au povestit surse apropiate familiei Cotabiţă.
“Se deplasează singur… Progresele sunt fabuloase!”
Veştile bune despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă continuă să vină din rândul apropiaţilor artistului. Însă cei mai mulţi doresc să-şi păstreze anonimatul pentru a nu le deranja pe fiicele cântăreţului, care au cerut în mod public discreţie absolută. „Totul este în continuare spre bine cu Gabriel Cotabiţă, fiecare zi care trece este un câştig uriaş pentru el. Vorbeşte din nou normal, e conştient de ceea ce i se întâmplă şi comunică, în sfârşit, cu fiicele lui. De asemenea, se poate deplasa singur, fără sprijin… Progresele sunt fabuloase! Pe lângă faptul că se poate hrăni fără ajutorul nimănui, a început să mănânce din ce în ce mai mult, ceea ce este din nou un semn pozitiv, pentru că trebuie să revină la o greutate normală. În cele aproximativ trei săptămâni de comă, în care a fost hrănit exclusiv intravenos, a pierdut mult în greutate, iar acum începe să-şi revină”, au dezvăluit apropiaţii lui Cotabiţă.
Nu există niciun termen pentru externare
Evoluţia uimitoare a lui Gabriel Cotabiţă a alimentat zvonurile despre externarea lui foarte curând, însă prietenii artistului susţin că nici medicii, nici familia n-au idee despre când se va întâmpla asta. “Gabi de abia a început recuperarea. Deşi medicii sunt uimiţi de evoluţia lui spectaculoasă, nu va fi externat prea curând, pentru că are nevoie de recuperare intensă. Medicii n-au comunicat familiei niciun termen exact până la care Gabi îşi va reveni, evoluţia depinde foarte mult de capacitatea şi de voinţa lui de a-şi reveni. Şi până acum a demonstrat că vrea să-şi revină cât mai repede, în ciuda celor mai pesimiste prognoze”, au explicat aceleaşi surse.
Patru medici l-au salvat de la moarte
În ziua transferului de la un spital la altul, Aela Cotabiţă, fiica artistului, le-a mulţumit public medicilor care i-au salvat tatăl de la moarte: “Mulţumim întregii echipe a Spitalului Floreasca pentru că a fost alături de noi trup şi suflet şi în special medicilor deosebiţi care l-au ajutat pe tata să ajungă până în acest punct al refacerii sale: prof. dr. Ioana Grinţescu, dna dr. Cristina Teodorescu şi în mod deosebit prof. dr. Viorel Poalelungi şi dnei dr. Dana Pavelescu. Începând de astăzi (16 iunie – n.r.), continuăm drumul alături de o echipă excepţională a Spitalului Elias, care îl va ghida şi sprijini pe tata pe parcursul procesului de recuperare”.

Vezi si

Cannes 2024:  Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat Marele Premiu al secțiunii Semaine de la Critique

Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat miercuri seară Marele Premiu al secțiunii Semaine de la …