Tuesday , June 25 2024

Francis Ford Coppola dezvăluie că lucrează la un nou film, după ”Megalopolis”

“Am început deja să scriu un nou film”, a declarat Francis Ford Coppola, vineri, la conferința de presă ocazionată de prezentarea “Megalopolis”, filmul testament al acestui regizor american, aflat în cursa pentru trofeul Palme d’Or și primit cu păreri împărțite, transmite AFP.


“Vă promit că voi fi încă aici peste 20 de ani”, a spus Coppola, adăugând că “dacă pot face acest film și mai bun, voi încerca să îl fac”.
“Ştiu că acest proiect s-a terminat pentru că am început deja să scriu un nou film”, a mărturisit, de asemenea, regizorul în vârstă de 85 de ani.
Francis Ford Coppola, care a investit 120 de milioane de dolari din averea personală pentru a finanța acest proiect faraonic, a declarat că urmașii săi au “cariere foarte frumoase” și că, prin urmare, “nu au nevoie să moștenească averi”.
“Așa am vrut să fac filmul”, a adăugat el, adăugând: “Din moment ce l-am finanțat, mi-am spus că pot să fac ce vreau”.
“Vreau ca oamenii să plece de la acest film cu dorința de a-l revedea”, a declarat el pentru France Inter într-un interviu difuzat vineri dimineață. “Singurul lucru care contează pentru mine este că e un film pe care oamenii vor dori să-l vadă în fiecare an în noaptea de Revelion”, a adăugat cineastul.

Câștigarea unui al treilea Palme d’Or ar fi o premieră în istoria Festivalului de la Film de la Cannes. În opinia lui Coppola, există analogii între revenirea sa pe Croazetă în acest an și prezența sa în același loc cu ocazia prezentării filmului “Apocalypse Now” în 1979, care i-a adus cel de-al doilea Palme d’Or.
În primele recenzii, site-ul specializat Deadline a salutat “o veritabilă capodoperă modernă a genului, care scandalizează prin îndrăzneala sa”, însă The Guardian a calificat filmul drept “exagerat, plictisitor și de o superficialitate deconcertantă”.
The Hollywood Reporter a scris că filmul este “neconvingător și supraîncărcat, deseori derutant și mult prea vorbăreț, (…) dar este, totodată, adesea amuzant, jucăuș, orbitor din punct de vedere vizual și iluminat de o speranță emoționantă pentru umanitate”.
“Filmul este serios deconcertant, mai ales dacă te aștepți la o ultimă capodoperă a lui Coppola”, a scris Le Monde. Fără perdea, revista franceză Telerama a scris că filmul este o “catastrofă”, iar Libération l-a descris drept “un film peplum retrofuturist lipsit de sens și ambiguu”, care i-a lăsat “uluiți” pe corespondenții săi speciali.
Organizatorii celebrului festival francez au întins covorul roșu, joi, în fața regizorului american Francis Ford Coppola, în vârstă de 85 de ani, care a prezentat pe Croazetă noul său film, considerat de unii ca fiind ultima sa capodoperă, dar despre care alții spun că riscă să îi adoarmă pe spectatori, potrivit AFP.
În New Rome, un megalopolis fictiv aflat la intersecția dintre New York, Roma Antică și Gotham City, Francis Ford Coppola și-a imaginat lupta dintre un primar îmbătrânit, interpretat de Giancarlo Esposito, și președintele comisiei sale de planificare urbanistică, interpretat de Adam Driver. Acesta din urmă vrea să reconstruiască orașul, ale cărui statui se prăbușesc, folosind un material revoluționar inventat de el însuși, Megalon, pentru a înlocui betonul. și se îndrăgostește de fiica rivalului său, interpretată de Nathalie Emmanuel (cunoscută din serialul “Game of Thrones”).  (Agerpres)

Vezi si

Kevin Coster a respins posibilitatea de a reveni în serialul TV ”Yellowstone”

Actorul american Kevin Costner a confirmat în mod oficial despărțirea sa de serialul TV “Yellowstone”, …