Tuesday , May 17 2022

FOTO. Vulcanul Vezuviu printre nori, surprins de un satelit NASA

NASA a publicat pe contul său de Instagram o imagine surprinsă din spațiu cu Muntele Vezuviu din Italia, înconjurat de o mare de nori. „Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”, a scris agenția spațială americană.

„Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”, scrie într-o postare a NASA de pe Instagram despre imaginea surprinsă de sateliții săi cu Muntele Vezuviu, singurul vulcan activ din Europa continentală.

„Muntele Vezuviu din Italia iese din nori, surprins de satelitul Landsat 8 care observă Pământul. Singurul vulcan activ în Europa continentală, Vezuviu a fost văzut de romanii antici ca fiind sacru pentru semizeul Hercule, fiul lui Jupiter.

Datorită proximității față de Napoli, un oraș foarte populat, Vezuviu este urmărit cu atenție de un observator vulcanologic care este și primul de acest fel. Prin datarea mostrelor de lavă, oamenii de știință au reușit să determine că vulcanul a avut opt mari erupții, cea mai recentă având loc în 1944”, arată mesajul NASA.

 

Vezi si

VIDEO. Momentul în care prezentatoarea TVR se pregăteşte să anunţe votul juriului la Eurovision şi nu e lăsată să intre în direct

Eda Marcus, prezentatoare TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul “Bucharest is calling”, consternarea …