Tuesday , June 18 2024

FOTO, VIDEO. Actorul Orlando Bloom a mers duminică în Ucraina. A vizitat un centru de copii și s-a întâlnit cu Zelenski

Actorul Orlando Bloom, ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF şi unul dintre starurile francizelor cinematografice „Piraţii din Caraibe” şi „Stăpânul inelelor”, a vizitat duminică un centru pentru copii din Kiev. Aceasta a fost prima sa vizită în Ucraina după 2016, a precizat actorul britanic. El s-a întâlnit totodată cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Nu m-aş fi aşteptat niciodată ca războiul să escaladeze în toată ţara după cea mai recentă vizită a mea”, a declarat Orlando Bloom pe contul său de Instagram. „Însă astăzi, am avut norocul să aud râsetele copiilor la Centrul Spilno susţinut de UNICEF, un spaţiu sigur, cald şi primitor, în care copiii pot să se joace, să înveţe şi să primească sprijin psihologic”, a adăugat el.

Centrele Spilno, răspândite în toată Ucraina, oferă sprijin copiilor strămutaţi şi familiilor lor, în contextul în care peste o jumătate de milion de copii şi rude ale acestora au vizitat cel puţin un astfel de centru în ultimul an, potrivit unui comunicat publicat de UNICEF pe site-ul său.

„M-am întâlnit cu ambasadorul UNICEF al bunăvoinţei Orlando Bloom şi cu echipa UNICEF – o organizaţie angajată în sprijinul umanitar şi protecţia copiilor. Orlando Bloom a lucrat semnificativ în această direcţie de mult timp. A fost deja în Ucraina, în Donbasul nostru, chiar înainte de războiul pe scară largă. Şi ştie ce a adus această agresiune, cât de ample trebuie să fie eforturile lumii pentru a o opri, pentru a reface Ucraina după război. Am discutat problema reconstruirii ţării noastre, a infrastructurii noastre şcolare. Apreciez acest ajutor. Am convenit ca echipele noastre să lucreze pe mai multe probleme. În special, este problema întoarcerii copiilor noştri care au fost duşi cu forţa în Rusia şi crearea de adăposturi anti-bombe pentru copiii noştri. Iar al treilea subiect este suportul tehnic al educaţiei la distanţă în acele zone şi regiuni în care este imposibil să studiezi offline din cauza ameninţărilor relevante”, a spus Zelenski. (Agerpres)

sursa foto: UNICEF Ukraine

 

Vezi si

Cinci destinații de evitat pentru turiștii care vor să economisească bani

Un studiu recent realizat de publicația britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele …

error: