Saturday , June 15 2024

Formatia Zdob si Zdub pregateste un nou album, care va fi lansat de Craciun

Zdob si Zdub
Membrii forma]iei moldovene[ti Zdob [i Zdub au anun]at ca preg\tesc un nou album, înregistrat în Germania, care va fi lansat de Cr\ciun [i pentru care arti[tii vor folosi [i mai multe instrumente decât pâna acum.
Membrii Zdob [i Zdub au declarat, duminic\, într-o conferin]a de presa desf\[urata la Festivalul “Peninsula” de la Târgu Mure[, ca noul lor album are “doua versiuni – una pentru Europa [i una pentru România”, fiind înregistrat mai ales în limba englez\, doar trei piese fiind în român\.
Ei au ar\tat ca înregistreaza albumul – care înca nu a fost denumit – în Germania, materialul urmând sa fie lansat de Cr\ciun [i fiind ceva diferit, cu [i mai multe instrumente decât pâna acum.
“E diferit, e ceva nou pentru noi. Nu [tim în ce direc]ie or sa fie piesele, dar cred ca nu vor fi pop music cu dance club. Nici hardcore (moldovenesc). Am folosit pian, backing vocal, viori, fanfare, organe. E ceva, e mai melodic, pentru noi, ceva nou, creat special pentru fani. Înca nu are denumire, e f\ra nume. Sunt câteva idei, dar înca nu ne-am decis. Toate instrumentele care sunt folosite de trupa – cimpoi, fluiere, trompet\, trombon [i a[a mai departe, toate sunt folosite în albumul nou, chiar [i mai mult, viori, fel [i fel de instrumente. Orice fel de instrument poate fi folosit”, au declarat ace[tia.
Membrii Zdob [i Zdub au ar\tat ca au înregistrat, cu ajutorul Ministerului Culturii din Rusia, un documentar numit “L\utarii”, care vorbe[te “despre Moldova, me[teri, Zdob [i Zdub, ]iganii din Soroca, l\utari” [i un album intitulat “Vin alb, vin ro[u”, tot pentru Rusia, f\ra leg\tura cu tensiunile politice dintre Moldova [i Rusia pe acest subiect.
“Se nume[te a[a pentru ca avem o melodie care se nume[te a[a [i am observat ca orice melodie despre vin devine hit”, au precizat ei.
Membrii Zdob si Zdub au men]ionat ca toate noile produc]ii vor ap\rea [i în România [i ca spera sa revina cu noul lor album pe scena “Peninsulei” de anul viitor, în 2010 fiind a treia lor prezen]a la festival.

Vezi si

China plasează cronometre deasupra toaletelor într-un loc turistic cheie

Un oraș chinez a instalat cronometre deasupra toaletelor dintr-un important loc turistic pentru a asigura …

error: