Wednesday , November 30 2022

Forbes a facut publica lista celor mai puternice femei din lume

Pentru al saselea an consecutiv, cancelarul german Angela Merkel se afla in topul Forbes al celor mai puternice si influente femei din lume.
merkel1

Anul acesta, insa, clasamentul include si multe femei din China, alaturi de cele din SUA sau Marea Britanie, informeaza BBC.
Locurile doi si trei sunt ocupate de SUA. Astfel, a doua cea mai influenta femeie din lume este candidata la prezidentiale Hillary Clinton, iar pe trei este Janet Yellen, presedintele Consiliul de Administratie al Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii.
SUA si-a revendicat 51 din cele 100 de locuri, iar pe locul doi, ca reprezentare, se afla China. In total, in clasament se afla femei din 29 de tari.
Conform Forbes, femeile din aceasta lista controleaza un trilion de dolari si influenteaza mai bine de 3,6 miliarde de oameni de pe intreg globul.
Lista cuprinde 32 de sefi executivi, 12 presedinti sau lideri ai unor tari (cum e cancelarul german), 11 miliardari – dintre care noua care au construit de la zero companii de miliarde de dolari.
Varsta medie a femeilor de pe lista este de 57 de ani. Cea mai tanara e Marissa Mayer (41 de ani – foto), sef executiv al Yahoo, iar cea mai varstnica e regina Elisabeta a II-a (90 de ani).
Anul acesta nu se mai afla in top presedintele Braziliei, Dilma Rousseff. Aceasta a fost suspendata din functie, fiind suspectata de manipulare de conturi publice.
ziare.com

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …