Saturday , June 22 2024

Florin Busuioc, desemnat prezentatorul anului de Societatea Europeană de Meteorologie

Florin Busuioc
, cel care aproape în fiecare zi aduce informaţii despre vreme în cadrul Ştirilor Pro TV, a fost declarat cel mai bun prezentator meteo al anului de către Societatea Europeană de Meteorologie (European Meteorological Society), informează Ştirile Pro TV.
Distincţia primită de Florin Busuioc a fost acordată de Societatea Europeană de Meteorologie (European Meteorological Society), care organizează anual o conferinţă a profesioniştilor din domeniu, în cadrul căreia este oferit, printre altele, şi premiul pentru cel mai bun prezentator meteo al anului (EMS TV Weather Forecast Award).
Prezentatorul rubricii “Vremea” din cadrul Ştirilor Pro TV a primit cu bucurie vestea că i se va acorda acest premiu, pe care îl consideră meritul întregii echipe alături de care lucrează. “Este o recunoaştere a muncii foarte serioase şi laborioase pe care întreaga echipă de la «Vremea» a avut-o în ultima perioadă. Faptul că eu m-am nimerit să fac parte din această echipă extraordinară nu poate decât să mă bucure. Insist să spun că meritul acestui premiu este al întregii echipe cu care lucrez”, spune Florin Busuioc.
“La secţiunea Media a acestei întruniri cu tematică mult mai largă a profesioniştilor în Meteorologie şi a cercetărilor în domeniul schimbărilor climaterice, noi am propus câteva ediţii ale rubricii «Vremea». Probabil că întregul pachet, incluzând aici grafica, stilişti, producători şi, în cele din urmă, şi prezentator a dus la această recunoaştere profesională”, mai spune Florin Busuioc.
Acordarea acestui premiu se va face în cadrul sesiunii media a întâlnirii anuale EMS, care va avea loc pe 16 septembrie, la Zurich (Elveţia).
Societatea Europeană de Meteorologie (EMS) îşi propune să participe activ la promovarea meteorologiei în societate, să promoveze rezultatele cercetărilor din domeniu, dar şi să atragă atenţia, prin conferinţele şi întrunirile pe care le organizează periodic, asupra importanţei unor teme precum climă, hidrologie, oceanografie. În cadrul întâlnirii anuale pe care o organizează, societatea încearcă să comunice rezultatele cercetărilor din domeniu către public, politicieni şi factorii de decizie.

Vezi si

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul Donald Sutherland, protagonistul unor filme precum „Jocurile foamei” și „Animal House”, a murit la …