Thursday , December 1 2022

Filmul Fiul lui Saul, in care joaca Levente Molnar, a castigat premiul BAFTA pentru cel mai bun film strain

Filmul “Fiul lui Saul” in care joaca actorul din Romania Levente Molnar a castigat, duminica seara, premiul BAFTA la categoria “cel mai bun film strain”, potrivit BBC.
molnar BAFTA #rezist

“Este o mare onoare sa ma aflu aici. Ii multumesc lui Geza Rohrig pentru rolul lui magnific, producatorilor, tuturor actorilor din film si Academiei britanice”, a spus regizorul Laszlo Nemes dupa ce a primit premiul.
Filmul in care este protagonist Levente Molnar a fost nominalizat la aceasta categorie alaturi de “Dheepan”, “Julieta”, “Mustang” si “Toni Erdmann”.
Levente Molnar este actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.
La a 70-a gala a premiilor Academiei britanice de film, care se desfasoara la Royal Albert Hall, Levente Molnar a afisat pe covorul rosu mesajul #rezist al protestelor din Romania, care se pare ca i-a si purtat noroc.
Filmul premiat trateaza subiectul Holocaustului. Saul Auslander este un prizonier evreu din Ungaria, fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare din lagarul de concentrare. In timp ce se afla intr-unul dintre crematorii, Saul descopera cadavrul unui baiat pe care il banuieste a fi propriul sau fiu si decide sa indeplineasca o misiune imposibila, aceea de a salva din flacari trupul neinsufletit al copilului si a-l inmormanta cum se cuvine.
Pana acum “Fiul lui Saul” a castigat nenumarate premii, inclusiv la Oscar si Cannes, in 2016.

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …