Sunday , November 27 2022

Film despre uciderea lui Ben Laden, regizat de Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow, al cărei film “The Hurt Locker” a primit şase premii Oscar în 2010, va regiza un lungmetraj despre operaţiunea trupelor de elită americane care au reuşit să îl ucidă pe Osama Ben Laden, pe 2 mai, în Pakistan, au anunţat, marţi, studiourile Columbia Pictures.
“Columbia Pictures a achiziţionat drepturile de distribuţie în Statele Unite ale Americii a următorului film ce va fi realizat de laureata premiului Oscar Kathryn Bigelow şi de Mark Boal, regizoarea, respectiv scenaristul lungmetrajului «The Hurt Locker», desemnat cel mai bun film al anului 2010 de Academia de film americană”, a anunţat într-un comunicat de presă Amy Pascal, copreşedintă a grupului Sony Pictures Entertainment.
Acest film, care nu are deocamdată un titlu, va descrie operaţiunea secretă condusă de forţele speciale americane, pe 2 mai, pentru a-l captura pe liderul organizaţiei teroriste Al-Qaida.
Potrivit presei americane, Kathryn Bigelow şi Mark Boal lucrează încă din 2008 la acest proiect – iniţial, ei doreau să descrie în filmul lor operaţiunile de depistare a inamicului numărul 1 al Statelor Unite.
Kathryn Bigelow este prima femeie care a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună regie. Regizoarea în vârstă de 59 de ani a primit pentru filmul său “The Hurt Locker” şi premiul Sindicatului regizorilor americani (DGA) şi un premiu BAFTA, ea fiind nominalizată şi la Globurile de Aur.
Printre creaţiile sale cinematografice cele mai cunoscute se numără lungmetrajele “Near Dark/ Crepuscul” (1987) şi “Point Break/ La limita extremă” (1991).

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …