Saturday , May 25 2024

Fiica lui Valentin Ceauşescu a luat BAC-ul. Ce note a obţinut nepoata dictatorului

valentin

Alexandra Ceauşescu, fiica lui Valentin Ceauşescu şi nepoata lui Nicolae Ceauşescu, a obţinut media 9,46 la Bacalaureat. Alexandra Ceauşescu a fost elevă a Şcolii Centrale, fosta Școală Medie “Zoia Kosmodemianskaia”, aceeaşi şcoală la care bunicul său a obţinut diploma de Bacalaureat fără să dea examenul.
Fiica lui Valentin Ceauşescu a obţinut media de 9,46 la bacalaureat. Alexandra a luat 9,65 la Limba Română, 9,60 la Matematică, iar, la ultima probă la alegere, cea de la Chimie organică, aceasta a fost notată cu 9,15, scrie dcnews.ro
Alexandra a reușit să intre la profilul matematică-informatică al Şcolii Centrale în vara lui 2011, cu media 9.11, rezultat obținut din media de absolvire a școlii generale (9.68) cu notele obținute la Limba română (9.30) și Matematica (7.80).
Alexandra este al doilea copil al lui Valentin Ceaușescu, acesta având un băiat, Daniel (34 de ani), din prima căsătorie cu Iordana Borilă de care a divorțat în 1989.
Bunicul Alexandrei, Nicolae Ceaușescu, la aceeasi școală primea fără examen, în 1965, o diploma de bacalaureat, dupa cum relatează revista Historia.
 
 

Vezi si

Cannes 2024:  Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat Marele Premiu al secțiunii Semaine de la Critique

Regizorul argentinian Federico Luis a câștigat miercuri seară Marele Premiu al secțiunii Semaine de la …