Saturday , July 20 2024

Femeile se îmbraca mai frumos în perioada de ovulatie

.
Femeile se îmbrac\ mai frumos [i î[i cump\r\ haine [i accesorii mai sexy în perioada de ovula]ie, pentru a atrage un partener, dar [i pentru a-[i descuraja rivalele, potrivit unui studiu publicat luni [i citat de AFP.
Prin acest obicei practicat incon[tient, femeile urm\resc s\ îi impresioneze pe b\rba]i, dar [i pe femeile care le-ar putea fi rivale, potrivit unui studiu care vizeaz\ leg\turile dintre impulsul de cump\rare [i factorii hormonali, realizat la Universitatea Minnesota [i publicat în Journal of Consumer Research.
Cercetarea are la baz\ r\spunsurile a 269 de femei.
“Aceast\ dorin]\ a femeilor, în momentul-cheie al fertilit\]ii lor, de a alege incon[tient articole vestimentare care s\ le pun\ în valoare, este determinat\ de dorin]a de a fi mai seduc\toare decât rivalele lor”, potrivit Kristinei Duarte, autoarea studiului.
Totodat\, femeile aleg, în perioada de ovula]ie, articole vestimentare mai sexy, dup\ modelul oferit de femeile atr\g\toare din proximitatea lor, a mai explicat Duarte. Femeilor care au participat la studiu li s-au ar\tat fotografiile unor femei atr\g\toare din vecin\tatea lor, iar apoi li s-a cerut s\ î[i aleag\ hainele [i accesoriile pe care doreau s\ le poarte. S-a constatat c\ ele alegeau haine [i accesorii mai sexy, având în minte imaginile vizionate.
Aceast\ rivalitate fa]\ de alte femei, aflate în proximitate, nu a fost constatat\ la femeile care nu erau în perioada de ovula]ie.

Vezi si

Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție pentru evaziune fiscală. Aducea haine de lux din Turcia fără să declare veniturile

Poliţiştii au făcut, joi, 18 iulie, șase percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, printre cei …