Friday , July 1 2022

Felicity Huffman, starul din “Neveste disperate”, pledează „vinovat” pentru mita contra loc la universitate pentru fiica sa

Actriţa Felicity Huffman a anunţat că va pleda „vinovat” la acuzaţiile în cazul înşelătoriei pentru dobândirea de locuri pentru copii la universităţi americane de elită. Huffman, cel mai cunoscut nume implicat în scandalul „Varsity Blues”, a mai spus că şi-a „trădat” fiica şi că este „ruşinată” de durerea pe care a provocat-o, scrie BBC.

Ea este acuzată că a dat 15.000 de dolari pentru ca întrebările primite de fiica ei la examen în 2017 să fie corectate pe ascuns.

În vârstă de 56 de ani, starul din „Transamerica” şi „Neveste disperate” este una dintre cele 14 persoane care au stabilit că vor pledat „vinovat” dintre cele 50 puse sub acuzare.

„Îmi accept vina complet şi, cu regret şi ruşine, accept să îmi asum responsabilitatea pentru acţiunile mele şi voi accepta consecinţele care rezultă din acestea”, a spus ea într-un comunicat. „Mi-e ruşine din cauza durerii pe care am provocat-o fiicei mele, familiei şi prietenilor mei, colegilor şi comunităţii educaţionale. Vreau să îmi cer iertare lor şi, în special, elevilor care muncesc din greu în fiecare zi pentru a ajunge la facultate şi părinţilor lor care fac sacrificii pentru a-şi susţine copiii şi o fac onest”.

În declaraţie, Huffman a explicat că fiica ei nu a ştiut nimic despre ce a făcut: „Am trădat-o. Această nelegiuire comisă faţă de ea şi de public mă va urmări tot restul vieţii”.

Operaţiunea a fost denumită de FBI „Varsity Blues”, după un film din anii 1990 despre presiunea pe care o exercită bursele şcolare sportive.

Sunt avute în vedere nereguli din perioada 2011 – 2018, când, spun anchetatorii, părinţii au încercat să înşele procesul de admitere american.

Ei au precizat că zeci de părinţi au dat mită, au modificat rezultate la examene şi au modificat fotografii în care copii lor par că fac sport.

Pe lângă Felicity Huffman, în scandal este implicată şi actriţa Lori Loughlin. Aceasta din urmă este acuzată că, împreună cu soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, a plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California).

Ei nu se numără printre cei care au decis să pledeze „vinovat”, potrivit Associated Press.

Procurorii au pus sub acuzare 33 de părinţi, unii dintre aceştia fiind vinovaţi că au plătit milioane de dolari pentru admitere copiilor lor la universităţi de elită, precum Yale, Georgetown, Stanford, UCLA şi USC.

Schema îl are în centru pe William “Rick” Singer, consultant din Newport Beach (California). El ar fi dezvoltat o reţea de consultanţi pentru facultăţi care să îi ajute clienţii să fie admişi la universităţi de top.

Singer a fost de acord să pledeze „vinovat” în acest caz.

digi24.ro

Vezi si

Cameron Diaz revine în cinema după 8 ani de pauză

Cameron Diaz revine pe micile ecrane alături de Jamie Foxx în filmul Back in Action. …