Thursday , November 30 2023

“Favorita”, desemnat cel mai bun film european la premiile Academiei de Film Europene

Pelicula “Favorita” a fost marea favorită la Premiile Academiei Europene de Film, obţinând nu mai puţin de patru premii. Gala de decernare a avut loc sâmbătă seara la Berlin. Are şi Romania un premiant. Filmul scris și regizat de Bogdan Mureşanu “Cadoul de Craciun” a fost desemnat cel mai bun scurt metraj european.

Coproducția Irlanda, Regatul Unit – Statele Unite ale Americii a dominat Premiile Academiei Europene de Film, considerate Oscarurile Europei.

Povestea plină de umor a Reginei Anne, instabilă, nesigură și sensibilă la farmecele feminine, a fost desemnată cel mai bun film european și cea mai bună comedie. Olivia Colman, deja premiată pentru rolul reginei, este cea mai bună actriță europeană a anului, iar Yorgos Lanthimos ia premiul pentru cea mai bună regie pentru Favorita.

Cel mai bun actor european al anului 2019 este Antonio Banderas, pentru rolul din „Durere și Glorie”, film cu un pronunțat caracter autobiografic semnat de Pedro Almodovar și considerat de mulți o capodoperă cinematografică. Banderas redă magistral trăirile și chinurile artistice ale regizorului Salvador Mallo, alter ego-ul lui Almodovar.

„Cadoul de Crăciun”, coproducție România-Spania, scris și regizat de Bogdan Mureșanu, a primit la Berlin premiul pentru cel mai bun scurt metraj european.

Vezi si

Jennifer Lopez lansează în februarie primul său album din ultimii 10 ani, “This is Me… Now”

Jennifer Lopez va lansa la 16 februarie mult-așteptatul album “This Is Me…. Now”, primul său …