Thursday , December 7 2023

Familia Regală a României va fi prezentă la nunta prinţului William al Marii Britanii

Familia Regală a României va fi prezentă la nunta prinţului William al Marii Britanii, care va avea loc pe 29 aprilie, la Londra, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Casei Regale.

Mai multe familii regale străine şi-au anunţat participarea la nunta anului, cea dintre prinţul William şi Kate Middleton, chiar dacă invitaţiile oficiale nu au fost încă expediate, potrivit dailyexpress.co.uk.
Însă regina Marii Britanii a dispus ca secretariatul ei să contacteze secretariatele celorlalte capete încoronate din Europa, în urmă cu câteva zile.
“Este un fel de pre-invitaţie, prin care sunt rugaţi să rezerve ziua respectivă. S-a procedat aşa din pricina angajamentelor pe care le au (familiile regale, n.r.), dar nu au primit încă invitaţiile cu imprimeu aurit”, a spus, luni seară, un oficial de la palatul Buckingham.
Marile familii regale din Europa, printre care cele din Spania, Olanda, Norvegia, Suedia, Danemarca şi Belgia, vor fi prezente la eveniment, însă primele confirmări oficiale au venit din partea a trei case regale care nu mai domnesc, printre care cea a României.
Prinţul moştenitor Alexandru al Serbiei, în vârstă de 65 de ani, al cărui tată, regele Petru al II-lea, a fost detronat în 1945, şi soţia sa au fost primii care au anunţat că vor merge la nuntă. Prinţul Alexandru este un fin al reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii.
De asemenea, un purtător de cuvânt al familiei regale din Grecia a confirmat că fostul rege Constantin al II-lea, în vârstă de 70 de ani, detronat în 1973, soţia sa, Ana-Maria, în vârstă de 64 de ani, şi fiul lor, prinţul moştenitor Pavlos, în vârstă de 43 de ani, vor veni la nuntă.
Prinţul William şi Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studenţi la Universitatea St. Andrews din Scoţia, au o relaţie de aproape 10 ani, marcată de câteva despărţiri şi reîmpăcări.
William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.
Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William – pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra – va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Vezi si

VIDEO. Cântecul de Crăciun din 1958 care a detronat piesa ”All I Want for Christmas is You” interpretată de Mariah Carey 

Începând cu 2019, în apropierea sărbătorilor, Mariah Carey ajunge an de an în fruntea topurilor …