Friday , July 1 2022

Facebook permite postări despre război care îndeamnă la violență împotriva agresorilor ruși și a lui Putin

Platformele Meta vor permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să îndemne la violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei din Ucraina, potrivit unor e-mailuri interne consultate de Reuters, într-o modificare temporară a politicii companiei.

De asemenea, compania de socializare permite temporar unele postări care îndeamnă la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexander Lukașenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut.

“Ca urmare a invaziei rusești din Ucraina, am permis temporar forme de exprimare politică care în mod normal ar încălca regulile noastre, cum ar fi discursuri violente precum “moarte invadatorilor ruși”. În continuare nu vom permite apeluri la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Apelurile la moartea liderilor vor fi permise dacă nu conțin alte ținte sau locația și metoda, se arată într-un e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la violență.

Citând articolul Reuters, ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut Washingtonului să oprească “activitățile extremiste” ale Meta.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență la adresa soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.

În e-mailul trimis recent moderatorilor, Meta a evidențiat modificarea politicii sale privind instigarea la ură care se referă atât la soldații ruși, cât și la poporul rus, în contextul invaziei.

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook în țară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricții de acces la mass-media rusă pe platformă. Moscova a luat măsuri drastice împotriva companiilor de tehnologie, inclusiv Twitter, care a declarat că are restricții în țară, în timpul invaziei sale în Ucraina. (Mediafax)

Vezi si

Cameron Diaz revine în cinema după 8 ani de pauză

Cameron Diaz revine pe micile ecrane alături de Jamie Foxx în filmul Back in Action. …