Facebook lansează Rooms, apeluri video de grup pe Messenger

reportersite
24/04/20 ora:9:32pm

Facebook anunță vineri lansarea Messenger Rooms, apeluri video de grup care permit participanților să petreacă timp alături de prieteni, familie sau colegi. Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a pâna la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp.

Prin intermediul Messenger Rooms, oamenii pot găzdui petreceri, cluburi de carte sau, pur și simplu, întâlniri cu prietenii, Mark Zuckerberg spune că în unele țări numărul de apeluri video a crescut de 10 ori de când este carantină.

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele țări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă și pentru celelalte. În plus, Facebook va continua să adauge noi opțiuni pe parcursul lunilor următoare.

Aceștia pot începe un apel video prin Messenger Rooms și îl pot distribui pe Facebook, în Noutăți, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai ușor pentru participanți să se alăture. În curând, acest tip de apel video va putea fi creat și din Instagram Direct, WhatsApp și de pe dispozitivul Portal.

Pe lângă efectele AR disponibile pe Messenger, precum clasicele ”urechi de iepure”, Facebook va introduce noi efecte care au la bază AI pentru a îmbunătăți experiența apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil.

Pe lângă acestea, compania anunță și fundaluri 360 și imersive, care îi transpun pe utilizator în spații virtuale, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă. Vor exista 14 noi filtre cu lumină de atmosferă, pentru mai multă luminozitate, alături de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor să își sărbătorească ziua de naștere sau să se alăture unui camping cu prietenii, de acasă.

HotNews