Wednesday , October 4 2023

EUROVISION ROMÂNIA. Scandal dupa anuntarea castigatoarei. Cum s-a votat

Surpriză de proporții în finala EUROVISION 2019 ROMÂNIA, acolo unde s-a impus tânăra Ester Peony.

Televiziunea Română se confruntă cu un val de acuzaţii şi critici, mulţi reproşând că televotingul ar fi trebuit să conteze într-o proporţie mai mare. O altă nemulţumire exprimată este legată de componenţa juriului, în care au fost, în premieră, specialişti străini – Tali Eshkoli (Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019), Emmelie de Forest (laureata ediţiei din 2013), Deban Aderemi şi William Lee Adams (jurnalişti consacraţi în fenomenul ESC), Şerban Cazan(Head of Production HaHaHa Production) şi Alex Calancea (muzician moldovean), scrie Adevarul.

Un singur român a fost în juriu: Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production. Membrii juriului au acordat puncte de la 0 la 8, apoi 10 și 12 puncte. Publicul, anul acesta al șaptelea jurat, a putut vota, iar numărul de voturi s-a transformat în puncte.

Membrii juriului au acordat puncte de la 0 la 8, apoi 10 și 12 puncte. Publicul, anul acesta al șaptelea jurat, a putut vota, iar numărul de voturi s-a transformat în puncte. Când au fost anunțate punctele primite în urma votului publicului, câștigătoarea era deja sigură. Ester Peony a primit 3 puncte de la public și a acumulat 65 de puncte, clasându-se pe prima poziție. Preferata publicului, Laura Bretan, a adunat la final 60 de puncte și s-a clasat pe locul 2.

Noul sistem a nemulțumit telespectatorii, care imediat după finala Selecției Naționale au luat cu asalt pagina de Facebook Eurovision România 2019, reclamând faptul că părerea publicului nu a contat deloc în alegerea reprezentantului României la Eurovision.

Ester Peony, cu piesa „On a Sunday“, a adunat cele mai multe puncte din partea juriului internaţional în finala Eurovision România 2019, respectiv 62, fiind desemnată să reprezinte România în competiţia ce va avea loc în luna mai, la Tel Aviv, Israel.

Câştigătoarea Eurovision România 2019 a reuşit datorită juriului să le surclaseze pe principalele favorite ale Selecţiei Naţionale, Bella Santiago cu „Army of Love“ şi Laura Bretan cu „Dear Father“. Mai mult decât atât, Ester Peony a obţinut doar 3 puncte în urma televotingului, în timp ce Laura Bretan şi Bella Santiago au fost votate pe primele locuri, cu 12, respectiv 10 puncte.

Ester Peony se numește în realitate Ester Alexandra Creţu și este o cântăreaţă şi compozitoare. Iubește muzica de când era mică și locuia cu familia în Montreal, Canada.

În 2014, Ester s-a făcut remarcată prin înregistrarea unor cover-uri. Apoi a semnat un contract cu o casă de discuri din România.

În 2015, Ester Peony a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de un real succes.

A urmat un turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia.

Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, ea a compus şi piesa „On a Sunday“, cu care a triumfat pe scena Eurovision 2019.

Vezi si

Filme și seriale noi în luna octombrie pe Netflix

În luna octombrie Netflix propune o listă de filme și seriale noi pe care nu …

One comment

  1. cel mai mult m-a suparat enervat! emmelie de forest! dar aia nu o avut nici o treaba dupa concurs! pentru ea ziua aia a fost o gluma! ca jurat! mai ales ca manca pizza cu ananas! alaturi de cei doi jurati homosexuali! vinovati de alegerea reprezentantului nostru pe anul asta! nu e buna deloc ideea asta cu juratii straini! nu merge la noi! o fi mergand la straini! dar la noi in nici un caz!