Saturday , November 26 2022

Eurovision 2015. Concursul va fi difuzat pentru prima dată în lumea întreagă, în direct, pe internet

eurovision

Ediţia din 2015 a concursului Eurovision va fi difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiţii muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.
Concursul Eurovision poate fi urmărit de un public mult mai amplu în acest an. Pentru prima dată de la debutul său în 1956, fanii din lumea întreagă vor putea să urmărească Eurovision în direct, în streaming, pe canalul YouTube dedicat acestei competiţii muzicale.
Evenimentul marchează cea de-a 60-a aniversare a concursului, care, potrivit organizatorilor săi, reprezintă cel mai vizionat eveniment non-sportiv din lume, cu audienţe care au variat la cele mai recente ediţii între 100 milioane şi 600 milioane de telespectatori. În Statele Unite ale Americii, concursul Eurovision a contribuit serios la lansarea carierelor unor artişti de renume, precum Celine Dion şi grupul ABBA.
Concursul Eurovision din 2014 a captat interesul publicului din lumea întreagă, în exteriorul celor 52 de ţări participante, graţie victoriei Austriei, reprezentată de Conchita Wurst, cântăreţul travestit, care a dedicat acel trofeu “tuturor oamenilor care cred într-un viitor al păcii şi al libertăţii”.
Conchita Wurst a devenit apoi un veritabil star internaţional, impresionându-l inclusiv pe Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, care a lăudat mesajul universal, de toleranţă şi diversitate, transmis de artistul austriac. “Este o cântăreaţă şi o artistă incredibilă. Însă elementul care a făcut ca victoria ei să fie atât de importantă este faptul că transformat succesul repurtat în acest concurs muzical într-un moment electrizant, dedicat educaţiei în domeniul drepturilor omului”, a spus Ban Ki-moon.
Prima semifinală a concursului Eurovision 2015 va fi difuzată în România, în direct de pe scena Wiener Stadthalle, marţi, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe www.tvrplus.ro.
Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.
Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.
Atât semifinalele (19 şi 21 mai), cât şi finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.
Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa “Rise Like a Phoenix”.
 

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …