Emil Hurezeanu a renuntat la functia de presedinte al grupului Realitatea-Catavencu

12 octombrie 2010, 19:37

Emil Hurezeanu a renun]at la func]ia de pre[edinte al grupului Realitatea-Ca]avencu, urmând s\ r\mân\ în cadrul trustului de media ca realizator de emisiuni, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, pre[edintele Consiliului de Administra]ie al Realitatea-Ca]avencu.

„Decizia a fost luat\ la solicitarea domnului Emil Hurezeanu, care va r\mâne în cadrul trustului”, a spus Sorin Freciu.

Astfel, Emil Hurezeanu î[i va continua activitatea la Realitatea TV, ca realizator de emisiuni [i participant la dezbaterile de politic\ intern\ [i extern\.

Contactat de MEDIAFAX, Stelian T\nase, noul director general al Realitatea TV, a spus c\ nu are nicio leg\tur\ cu faptul c\ Emil Hurezeanu a renun]at la pozi]ia sa în cadrul grupului Realitatea-Ca]avencu.

„Este o pierdere. Eu nu sunt implicat înc\ activ în func]ia mea. Am vorbit cu Emil Hurezeanu [i i-am explicat c\ îmi pare foarte r\u”, a declarat Stelian T\nase.

Pân\ la ora difuz\rii acestei [tiri, Emil Hurezeanu nu a putut fi contactat.

Emil Hurezeanu a fost numit în func]ia de pre[edinte al Grupului Realitatea-Ca]avencu în data de 1 februarie 2009, înlocuindu-l pe Sergiu Toader, potrivit unui comunicat de pres\ remis MEDIAFAX la momentul respectiv.

Emil Hurezeanu s-a n\scut la 26 august 1955, la Sibiu. Hurezeanu este absolvent al Facult\]ii de Drept din Cluj [i al Facult\]ii de [tiin]e Politice din Boston. Acesta a ocupat, în perioada 1976 – 1979, func]ia de redactor al revistei Echinox. În 1983, el s-a stabilit în Germania, devenind comentator politic la Radio Europa Liber\ [i Deutsche Welle. Dup\ 1990, acesta revine în ]ar\, unde a colaborat cu Antena 1, Realitatea TV, Europa FM [i România liber\.

Grupul Realitatea-Ca]avencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Demisia lui Emil Hurezeanu a fost anun]at\ ini]ial de jurnalistul Adelin Petri[or pe blogul lui.

reportersite