Tuesday , October 4 2022

Elvis Presley i-a cerut lui Nixon sa-l faca agent FBI sub acoperire: "Sa salvam SUA de hipioti, de comunisti si de Beatles"

elvis-nixon

O intalnire mai putin obisnuita si care a fost tinuta in secret, s-a petrecut pe 21 decembrie 1970 la Casa Alba. Faimosul rege al rock and roll-ului, Elvis Presley s-a intalnit cu presedinte SUA, Richard Nixon, si i-a cerut acestuia sa-l faca agent secret al FBI.
Intr-o zi, Elvis Presley s-a hotarat sa-i scrie presedintelui Statelor Unite Richard Nixon pe cateva foi dintr-un bloc-notes al unei curse aeriene a companiei American Airlines, potrivit Daily Mail.
“Stimate domnule presedinte. As dori sa ma prezint. Ma numesc Elvis Presley si va admir si am un mare respect pentru munca dvs.”, si-a inceput Presley scrisoarea. Cantaretul i-a propus presedintelui Nixon sa-l ajute pentru a salva Statele Unite de hipioti, de comunisti si de Beatles. Pe langa acestea, el a mai avut si o cerere neobisnuita, aceea de a-l face agent secret al FBI, sub acoperire.
Scrisoarea, care avea cinci pagini, va fi publicata intr-o carte care va aparea in octombrie. Avand in vedere continutul bizar al scrisorii, aceasta nu ar fi trebuit sa fie o mare surpriza, tinand cont de circumstantele in care se afla Presley in acel decembrie 1970.
Doar cu cateva zile mai devreme, Elvis se confruntase cu tatal sau, Vernon si cu sotia sa, Priscilla, dupa cheltuielile uriase pe care le facuse. In acel an, Elvis cumparase familiei si prietenilor sai, de Craciun, zece masini Mercedes si 32 de pistoale.
Elvis s-a intalnit intamplator in avion cu senatorul statului California, George Murphy. Cantaretul i-a dezvaluit dorinta sa de a obtine insigna de agent federal. Senatorul l-a sfatuit sa-i scrie presedintelui. Si astfel, Presley a ajuns la Washington in data de 21 decembrie 1970, ducandu-si scrisoarea la Casa Alba. Consilierii lui Nixon l-au anuntat despre aceasta scrisoare.
Cantaretul a fost sunat la hotel si invitat la Casa Alba. Cand a ajuns acolo, lui Elvis i s-a luat pistolul Colt 45 pe care il avea asupra sa, de catre agentii de la Secret Service. In timpul convorbirii care a durat o jumatate de ora, Elvis i-a cerut presedintelui Nixon sa-l faca agent secret FBI, sub acoperire. Nixon s-a consultat cu consilierul sau Krogh si i-a acceptat cererea, facandu-l agent federal onorific.
Presley a fost atat de extaziat de gestul lui Nixon, incat l-a imbratisat pe presedinte. El a sarbatorit evenimentul mai tarziu, cumparand inca patru masini Mercedes.

Vezi si

Depeche Mode va concerta la București în iulie 2023. Primul album după moartea lui Andy Fletcher

Depeche Mode revine la București în 2023. Trupa va susține un concert care face parte …