Sunday , December 4 2022

Efectele carantinei asupra câinilor și pisicilor. Animalele, nemulțumite că stăpânii nu mai pleacă de acasă (VIDEO)

În condiţiile în care aproape întreaga Europă se află în carantină din cauza Covid 19, iar noi, oamenii, suntem obligaţi, în noile împrejurări, să stăm izolaţi între patru pereţi, animalele noastre de companie se văd puse în faţa unei provocări fără precedent. Brusc, pisicile şi câinii noştri s-au pomenit că trebuie să ne suporte pe noi, colocatarii lor bipezi, 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7. Şi să se adapteze, cumva, la aceste ciudate şi inedite împrejurări pentru ele, se arată într-un material  pubicat de Politico.eu.

Gândiţi-vă puţin la bietele pisici din apartamentul vostru, indeamna sursa, citata de Digi24.

„În mod clar e nemulţumită”, crede Sara Polo din Madrid, despre pisica ei siberiană, Baloo, cu care împarte acelaşi apartament în capitala Spaniei.

Înainte ca guvernul spaniol să instituie starea de urgenţă pe întreg cuprinsul ţării, Sara petrecea majoritatea timpului la birou, iar în zilele de weekend pleca în scurte excursii în afara Madridului. În astfel de condiţii, pisica Baloo era stăpânul de drept al apartamentului.

Acum, lucrurile s-au schimbat.

„E sătulă de mine, cred că îşi simte cumva teritoriul ameninţat. Nu înţelege de ce mă aflu în casă”, a mai adăugat femeia din Madrid. „Când încerc să fac exerciţii fizice în sufragerie, îmi atacă salteaua pentru yoga. Dar cel mai mult o enervează atunci când fac flotări urmate de sărituri în sus”, spune Sara.

În Padova, Italia, una din primele localităţi plasate în carantină totală din această ţară, Daniel Rosatto, proprietarul a cinci câini din rasa Retriever care, pe deasupra, au şi şase pui, spune că, în primele zile de izolare la domiciliu, animalele au fost extrem de încântate de prezenţa sa în casă, alături de ele.

Cu timpul, creşterea dramatică a bilanţului victimelor din Italia l-au afectat serios, în plan emoţional, pe Daniel Rosatto. Iar câinii săi au simţit asta.

„Şi-au dat seama că nu sunt bine dispus, iar asta i-a făcut mai agitaţi. Au început să se bată mai des între ei”, povesteşte italianul.

De asemenea, modificarea rutinei zilnice impusă de starea de carantină nu a făcut decât să sporească starea de confuzie a câinilor.

„Obişnuam să îi plimb în fiecare seară, când ieşeam să îmi iau un mic aperitiv, apoi, la întoarcere, pe la 9-10 seara era ora mesei. Acum, stau în casă, mănânc cina mai devreme, iar ieşirea din această rutină e stresantă pentru câinii mei”. Iar Buda, cel mai în vârstă câine al italianului, pur şi simplu pare să „o ia razna”, de fiecare dată când stăpânul iese pentru scurt timp din casă, la cumpărături.

Primarul localităţii Mamoiada, din Sardinia, a fost nevoit să clarifice că ieşitul din case pentru plimbarea animalelor de companie se aplică exclusiv în cazul animalelor „reale”, după ce un localnic a fost prins la plimbare cu un cătel de jucărie.

În Cipru, un bărbat a folosit o dronă pentru a-şi plimba câinele, în contextul restricţiilor impuse în această ţară cauzate de epidemia de coronavirus. Clipul în care au fost prezentate imaginile a fost însoţit de mesajul „A cincea zi de carantină. Stați acasă în siguranță, dar nu uitați de fericirea câinelui dvs.”.

Câinelui în cauză nu părea să-i pese cine se află la celălalt capăt al lesei.

Vezi si

Încoronarea lui Charles. Coroana Sf. Edward a părăsit Turnul Londrei pentru a fi modificată (Foto)

Coroana Sf. Edward, piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, a părăsit Turnul Londrei, unde este …