Wednesday , July 6 2022

Ducesa Kate, aparitie eleganta la premiile BAFTA. Printul William a ironizat “The Crown”

Prinţul William şi Kate Middleton au participat la gala premiilor BAFTA 2020, ce a avut loc duminică seară, la Royal Albert Hall din Londra. Ducesa Kate (38 de ani) a avut o apariţie strălucitoare pe covorul roşu. Ea a respectat codul vestimentar de anul acesta – sustenabilitate în modă, motiv pentru care a fost apreciată de critici.

Starurile au fost încurajate să poarte ţinute „reciclate“, din materiale naturale, şi să aleagă haine făcute de branduri eco-friendly. Astfel, soţia prinţului William a ales o rochie albă, cu motive aurii, semnată de designerul Alexander McQueen pe care a mai purtat-o şi în 2012, într-o vizită oficială în Malaezia, potrivit express.co.uk.

În calitate de preşedinte BAFTA, prinţul William a ţinut un discurs în care a dat dovadă de umor. El a ironizat serialul de success „The Crown“, care spune povestea familiei regale britanice. „Sunt mândru să mă aflu aici, în seara asta, în calitate de preşedinte BAFTA de 10 ani. Trebuie să admit, însă, că nu ştiu dacă trebuie să fiu mândru sau, dimpotrivă, alarmat în legătură cu numărul de câştigători din ultimul deceniu, care au portretizat membri ai familiei mele“, a spus William. Prinţul a făcut referire la actriţa Olivia Colman, care interpretează rolul reginei Elisabeta a II-a în „The Crown“ şi rolul reginei Ana, în „The Favourite“, notează Daily Mail.

Într-o notă mai serioasă, prinţul William s-a adresat şi Academiei britanice de film, care a fost criticată din cauza lipsei diversităţii în rândul nominalizaţilor. Niciun actor de culoare nu a fost selectat în categoriile pentru interpretare, iar în ceea ce priveşte regia, aici au fost aleşi doar bărbaţi. Nominalizările au fost alese în urma votului celor 6.700 de membri ai Academiei.

„În 2020, şi nu pentru prima dată în ultimii ani, ne aflăm din nou în situaţia în care trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să facem mai multe pentru a asigura diversitatea în industria de film şi în procesul selecţiilor“, a adăugat prinţul William.

Vezi si

După Netflix, și HBO face economii. HBO Max opreşte producţiile din multe ţări europene

Warner Bros. Discovery a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România, …