Wednesday , July 24 2024

Dosarul MediaPro: Sotul Loredanei Groza, Andrei Boncea, adus cu mandat la audieri

boncea-loredana

Sotul Loredanei Groza, producatorul de film Andrei Boncea, a fost adus cu mandat la audieri, in dosarul MediaPro, in care sunt urmarite penal 32 de persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.
Andrei Boncea a fost dus joi, cu mandat de aducere, la sediul Politiei Capitalei, unde se fac mai multe audieri in dosarul in care 41 de firme sunt suspectate de evaziune fiscala in valoare de peste 15 milioane de lei, transmite B1 TV.
De asemenea, 27 de suspecti din cei 32 urmeaza sa dea explicatii in fata procurorilor de la Parchetul General, au relatat televiziunile de stiri.
Anchetatorii au facut joi o serie de perchezitii in doarul MediaPro, vizand adrese din judetele Ilfov, Dambovita, Arges si Braila, precum si din Bucuresti.
In ce priveste prejudiciul adus bugetului de stat, acesta se ridica la sase milioane de lei, din TVA si impozit pe profit.
Pe 8 iulie au fost retinute 11 persoane in urma unor perchezitii care au avut loc la MediaPro. A doua zi, pe 9 iulie, cele 11 persoane au fost arestate. Suspectii au fost acuzati de spalare de bani si evaziune fiscala, iar impotriva lor s-a inceput atunci urmarirea penala.
Potrivit procurorilor, suspectii ar fi infiintat societati comerciale fantoma, prin intermediul carora ar fi pagubit statul cu 1,5 milioane de euro.
Mai exact, persoanele retinute ar fi facut achizitii pe numele unor firme reale, apoi le-ar fi trecut pe numele firmelor fantoma, ar fi falsificat mai multe acte, chitante si alte documente care faceau dovada unor plati, scopul fiind recuperarea ilegala a TVA-ului de la stat.
Activitatea infractionala s-ar fi petrecut in perioada 2009-2014, potrivit anchetatorilor.

Vezi si

Un mineral care conține molecule de apă, descoperit în eșantioanele aduse de pe Lună de sonda chineză Chang’e-5

Oamenii de știință dintr-o echipă chineză au identificat, într-un eșantion adus de pe Lună de …