Sunday , September 25 2022

Doctorul lui Michael Jackson, găsit vinovat pentru moartea starului

Doctorul Conrad Murray, sub supravegherea căruia se afla Michael Jackson, este vinovat pentru moartea cântăreţului, au decis, luni, juraţii din procesul în care medicul a fost acuzat de ucidere involuntară. Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani, riscă acum patru ani închisoare şi ridicarea licenţei de a mai profesa. El pledase nevinovat.
Fanii lui Michael Jackson strânşi în faţa tribunalului din Los Angeles, unde juraţii au anunţat că doctorul Conrad Murray se face vinovat de moartea cântăreţului, au izbucnit în urale la auzul verdictului, în timp ce acuzatul, care urmează să-şi primească sentinţa, a ascultat calm decizia.
Juraţii au deliberat timp de nouă ore înainte de a ajunge la un verdict în legătură cu soarta lui Conrad Murray, după un proces care a durat şase săptămâni, în California.
Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o “neglijenţă criminală” în îngrijirile medicale acordate cântăreţului Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic, pe care megastarul îl folosea pe post de somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.
În pledoaria sa, care a durat puţin peste o oră, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat că acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a făcut, ci “pentru faptele lui Michael Jackson”.
În opinia sa, parchetul şi-a construit întregul caz pe baza teoriei potrivit căreia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol în dimineaţa zilei în care cântăreţul a murit. De ce? Pentru că trebuia “să se găsească un vinovat” pentru moartea lui Michael Jackson, afirmă Chernoff.
Potrivit avocatului, singurul vinovat este însuşi “regele muzicii pop”, “care era supus unei presiuni considerabile”, înainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma să le susţină la Londra, un eveniment muzical ce urma să marcheze revenirea pe scenă a starului american, începând din iulie 2009.
Michael Jackson a fost găsit fără viaţă la 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în locuinţa sa închiriată în Los Angeles. Autopsia a stabilit că vedeta a murit din cauza unei supradoze de sedative şi propofol, substanţă care în mod normal este folosită ca anestezic în chirurgie.
Murray a recunoscut că i-a dat lui Jackson o doză de propofol pentru a-l ajuta să doarmă, dar avocatul său a spus la proces că artistul şi-a cauzat propria moarte luând o doză suplimentară, care i-a fost fatală, plus alte sedative, fără ştirea lui Murray.

Vezi si

Palatul Buckingham publică o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta

Palatul Buckingham a publicat sâmbătă o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta, în …