Sunday , November 28 2021

Discurs impresionant rostit de Joaquin Phoenix la Gala Oscar: „Am fost un nemernic toată viața mea“

Lungmetrajul sud-coreean “Parasite”, regizat de Bong Joon-ho, a fost marele câştigător al celei de-a 92-a ediţii a galei Oscar, unde a primit patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună producţie internaţională şi cea mai bună regie. Este prima peliculă într-o altă limbă decât engleza care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun film.

A patra nominalizare din carieră i-a adus lui Joaquin Phoenix, favoritul categoriei Cel mai bun actor, primul trofeu Oscar, pentru rolul principal din “Joker”. În discursul rostit, acesta a vorbit despre egalitatea de gen şi drepturile animalelor.

Phoenix a făcut un apel plin de pasiune pentru ca oamenii să nu se mai lupte unii cu ceilalţi şi să înceteze „prădarea” resurselor naturale, actorul subliniind mai ales cruzimea întâlnită în industria produselor lactate, relatează cotidianul britanic The Guardian.

“Vorbim despre lupta împotriva ideii că o singură naţiune, o singură rasă, un singur sex, o singură specie, are dreptul de a domina, folosi şi controla o alta fără a fi pedepsită.

Cred că am devenit foarte deconectaţi de lumea naturală. Mulţi dintre noi suntem vinovaţi de o viziune egocentristă asupra lumii, credem că suntem centrul Universului. Ne simţim îndreptăţiţi să inseminăm artificial o vacă şi să îi furăm puiul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care e destinat puiului şi îl punem în cafeaua şi în cerealele noastre”, a spus actorul.
“Ne temem de idea de schimbare personală, pentru că noi credem că trebui să renunţăm la ceva, să sacrificăm ceva.

Dar oamenii sunt cei mai bun atunci când sunt creativi şi inventivi, iar noi putem crea, putem dezvolta şi implementa sisteme de schimbare care sunt benefice pentru toate fiinţele şi pentru mediul înconjurător”, a continuat actorul.
“Am fost un nemernic toată viaţa mea, am fost egoist. Am fost nemilos, a fost dificil să se lucreze cu mine şi sunt recunoscător că mulţi dintre voi mi-aţi oferit o a doua şansă. Eu cred că atunci suntem cei mai buni: când ne susţinem reciproc. Nu atunci când ne doborâm unii pe ceilalţi pentru greşelile din trecut, dar în momentele în care ne ajutăm unii pe alţii să evoluăm. Atunci când ne educăm unii pe alţii, când ne ghidăm reciproc către mântuire”, a mai spus starul din “Joker”.

Cu lacrimi în ochi, abia reușind să-și găsească cuvintele, Joaquin Phoenix și-a încheiat discursul cu un vers scris de fratele său, River, pe când acesta avea doar 17 ani, scrie Daily Mail: “Grăbeşte-te să salvezi cu iubire, iar pacea va urma.”

Actorul River Phoenix a murit în 1993, la doar 19 ani, din cauza unei supradoze de droguri.

eva.ro

Vezi si

Google Maps: Castelul Bran, Peleşul şi Castelul Corvinilor, cele mai căutate locuri din România, în 2021

Castelul Bran, Peleşul şi Castelul Corvinilor sunt locurile din România care au atras cele mai …