Friday , June 2 2023

Dezvăluiri şoc ale unui jurnalist: Coco Chanel a spionat pentru nazişti

Potrivit jurnalistului Hal Vaughan, care a scris o carte despre viaţa celebrei creatoare de modă, Coco Chanel oferea informaţii organizaţiei militare germane Abwehr.
În cartea sa “Sleeping With the Enemy: Coco Chanel’s Secret War”, ziaristul povesteşte despre colaborarea lui Gabrielle Bonheur, căci acesta era adevăratul numel al lui Coco Chanel, cu naziştii în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.
Dacă este să ne luăm după cele susţinute de Vaughan, Coco Chanel a fost recrutată în Abwehr în 1940, fiind introdusă de unul dintre iubiţii ei, Hans Gunther von Dincklage, un agent secret german. Creatoarea a fost înregistrată în arhivele Abwehr sub denumirea de Agentul F-7124, iar numele său de cod era “Westminster”, numele unui prieten mai vechi şi fost iubit de-al creatoarei.
În carte se mai spune că Chanel s-a folosit de legătura cu nazişti pentru a încerca să-şi recâştige dreptul de proprietate asupra parfumului Chanel No. 5 de la partenerii ei evrei, Wertheimers, care produceau şi distribuiau parfumul în întreaga lume. Încercarea ei a eşuat. Chanel No. 5 a continuat să fie cel mai bine vândut parfum din istorie, conform realitatea.net.

Vezi si

Un cunoscut actor american, găsit vinovat de viol. Ar putea sta până la 30 de ani în închisoare

Actorul american Danny Masterson, cunoscut în special pentru rolul din „That ’70s Show” a fost …