Tuesday , May 28 2024

Designerul care le imbraca pe femeile din familia Basescu:

Anca Maxim (52 de ani) este designerul care, de nouă ani, le îmbracă pe doamnele din familia preşedintelui Băsescu. Deşi este alături de ele de atâţia ani şi le ştie o grămadă de secrete, Anca s-a ţinut departe de lumea mondenă şi a fost mereu discretă. Ea a apărut pe prima pagină a ziarelor datorită rochiei de mireasă pe care a realizat-o pentru Elena Băsescu, dar şi ţinutei Mariei Băsescu. Libertatea a stat de vorbă cu Anca Maxim şi a aflat, în exclusivitate, amănunte neştiute despre gusturile Primei Doamne si ale fiicelor sale.
“În 2003, m-a sunat o doamnă de la banca unde aveam eu contul şi mi-a zis că Ioana Băsescu, fiica primarului Capitalei, vrea să vină la mine la atelier. De atunci am legat o relaţie foarte bună de prietenie. Ţinem una la cealaltă. Într- o zi, Ioana a venit cu mama ei. La început îmi spunea ce îşi dorea şi cream împreună modelul. I-a plăcut ce i-am făcut şi aşa a căpătat încredere în mine, astfel că după atâţia ani le ştiu foarte bine gusturile. În 2004 pregăteam o colecţie de rochii de mireasă mai colorate, mai nonconformiste. Nu aş fi îndrăznit să îi propun Elenei, dar ea a venit cu ideea. Atunci a prezentat pe podium pentru prima oară ca model.
Sunt extrem de decente. Nu vor ceva cu care să iasă în evidenţă prin vulgar. Nu vor nici prea scurt, nici prea decoltat. Doamna Băsescu iubeşte verdele, turcoazul, albastrul, se simte bine în culorile mării. Ioanei îi plac toate culorile, dar în special negrul. Elena merge pe culori mai vesele, puternice. Cum ar fi fucsia, verdele praz, albastrul, turcoazul. Nu îi plac nuanţele şterse, palide, pentru că ea este o fire foarte veselă”, dezvaluie Anca Maxim.
Despre rochia de mireasa a Elenei, designerul povesteste: “A ştiut de la început ce îşi doreşte, ne-am sfătuit şi totul a mers ca uns. A venit la 4-5 probe, mai ales pentru crinolină. Cu toate astea rochia a fost una uşoară, a dansat îmbrăcată cu ea până dimineaţa. Am avut mari emoţii cu rochia şi asta din cauza unor factori independenţi de mine sau de Elena. Putea să-şi agaţe rochia cu tocul, putea să calce cineva pe ea sau să o prindă sub piciorul unui scaun. Însă, din fericire, nu s-a întâmplat nimic din toate astea. Oricum, eram pregătită cu o trusă de “prim ajutor”. În caz de nevoie luasem cu mine: dantelă, material, foarfece, patru papiote şi ace. Aveam cu Elena un cod de semne ca în cazul în care se întâmpla ceva să fiu imediat lângă ea şi să remediem problema. Două fete de la mine din atelier au îmbrăcat- o pe Elena, sâmbătă. Şi asta pentru că a avut trei sisteme de siguranţă la corset: moş şi babă, fermoar şi nasturi.”
Anca o respecta mult pe Maria Basescu pentru felul ei delicat de a fi: “Pe doamna Basescu o îmbrac pentru toate evenimentele la care participă, dar îi creez şi alte ţinute. De exemplu, vine de două ori pe an, primăvara şi toamna, şi atunci îi fac mai multe ţinute de zi, dar şi de seară. Nu se întâmplă să meargă undeva şi să nu îmi aducă fotografii. Are un mare caracter, este o doamnă în adevăratul sens al cuvântului. În cazul în care nu îi place ceva spune foarte delicat şi diplomat asta. Ne sfătuim mereu, are mare încredere în ceea ce îi propun, nu e ca multe femei care au senzaţia că se pricep şi la modă. Se lasă pe mâna specialistului, a mea.

Vezi si

Actrița Judi Dench nu mai acceptă roluri pentru că nu mai vede, după 65 de ani de carieră

După ce în urmă cu un an spunea că, deși nu mai vede bine, nu …