Friday , December 2 2022

De ce a fost inchis 990.ro, unde puteai vedea gratuit filme si seriale

990

Celebrul site de filme si seriale 990.ro a fost inchis, saptamana trecuta, de autoritati pentru piraterie.
De miercurea trecuta, daca tastezi in browser numele paginii web, atunci vei fi intampinat de urmatorul mesaj: “Acest nume de domeniu este sechestrat in conformitate cu dispozitiile art.249 din Codul de procedura penala. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale”. De asemenea, pe fundal apare cuvantul “sechestrat”.
Drept urmare, Ziare.com a solicitat mai multe detalii de la Parchetul de pe langa Curtea de Casatie si Justitie legat de acest caz.
Reprezentantii institutiei ne-au transmis ca autoritatile efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
evaziune fiscala
spalare de bani
punere la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor
“Drept urmare, la data de 06.07.2016, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrarii domeniului www.990.ro, masura dispusa de procuror in faza de urmarire penala”, se arata in raspunsul Parchetului de pe langa Curtea de Casatie si Justitie, care nu a oferit insa si alte informatii.
990.ro nu este singurul site unde puteai urmari filme si seriale online care a fost inchis de autoritati in ultimul an. In iulie 2015 a fost sechestrat serialepenet.ro, iar intre timp a mai fost inchis si cinemaxx.ro.
Reamintim ca difuzarea de productii audio-video fara licenta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 lei la 40.000 lei.
Infractiunea vizeaza punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual.

Vezi si

Breșă de securitate în WhatsApp. 360 de milioane de numere, expuse

O breșă de securitate în WhatsApp a expus numerele de telefon a aproximativ 360 de …