Wednesday , July 6 2022

Dani Oțil, mesaj impresionant pentru David Popovici: „Lucrăm de 30 de ani la un sistem care să te încurce. Să te bată. Ne-ai bătut”

David Popovici a luat miercuri a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație, la 100 metri liber, după ce luni câștigase tot aurul, la 200 metri liber.

Pe rețelele de socializare curg felicitările, dar un mesaj se distinge: cel al lui Dani Oțil, „matinalul” Antenei 1, publicat pe pagina sa de Facebook. Îl redăm integral:

“Scuze, David Popovici!

În numele meu, al colegilor de media care și-au adus aminte abia acum că avem și sportul intitulat înot în România.

Te vom peria două săptămâni. Apoi, dacă ratezi o finală sau te accidentezi, te vom tăvăli. Dar tu eșți băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la Neatza acu un an. Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri. Noi la Neatza am făcut prea puțin…

Ne cerem scuze pt felul în care arată bazinele din România.

Ne cerem scuze pentru că nu ți-am oferit nimic, dar acum îți cerem. Tu vei lua poate argint, cândva… Noi te vom întreba de ce nu aur… Tu vei lua bronz… Noi te vom întreba de ce nu aur. Nu ne va interesa dacă te doare ceva sau dacă mai suporți să te antrenezi la ora la care alți copii de vârsta ta se întorc de la club.

O să uităm orele tale de antrenament, muncă părinților tăi, etc… Ne va interesa să ai steagul pe cască. Și să îl tragi prin apă pe ăla de îl pune grafică tv.

Tu să nu ne bagi în seamă. Semnează cu sponsori, câștiga bani, apari în reclame. Nu ne datorezi nimic.

Ne poți ajuta într-un singur fel: între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Am mai înecat până la ține. Tu ești superman. Nu pt că ai bătut recorduri. Pt că ai bătut sistemul.

Noi suntem 20 de milioane. Lucrăm de 30 de ani la un sistem care să te încurce. Să te bată. Ne-ai bătut.

Scuze, David Popovici!”, a scris Dani Oțil.

Vezi si

După Netflix, și HBO face economii. HBO Max opreşte producţiile din multe ţări europene

Warner Bros. Discovery a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România, …