Monday , July 22 2024

Curs despre Lady Gaga la o universitate americană

Un curs care analizează succesul de care se bucură cântăreaţa Lady Gaga a fost lansat la University of South Carolina din oraşul american Columbia, informează nytimes.com.
Deşi numele Stefani Joanne Angelina Germanotta nu este, încă, celebru, universitatea din statul american Carolina de Sud le propune studenţilor săi, începând din primăvara anului viitor, un curs de sociologie despre succesul imens de care se bucură această persoană.
Aparent, una dintre metodele pentru a deveni celebru este să îţi schimbi numele. Stefani Joanne Angelina Germanotta este cunoscută în lumea întreagă sub numele de Lady Gaga.
Care sunt factorii care au contribuit la imensa popularitate de care se bucură această artistă americană în vârstă de 24 de ani, considerată în zilele noastre un veritabil “fenomen global”? Această întrebare l-a intrigat şi l-a inspirat pe Mathieu Deflem, profesor de sociologie la University of South Carolina din oraşul Columbia, care a decis să le predea studenţilor săi un curs intitulat “Lady Gaga and the Sociology of Fame” (Lady Gaga şi sociologia celebrităţii).
Profesorul american intenţionează să identifice cu ajutorul acestui curs factorii care fac ca o persoană să devină celebră şi să stabilească din punct de vedere ştiinţific ce înseamnă celebritatea în societatea actuală. “Obiectivul principal (al cursului, n.r.) este să identificăm unele dintre dimensiunile sociologice relevante ale celebrităţii de care se bucură Lady Gaga”, a declarat profesorul american.
Mathieu Deflem a declarat că s-a simţit intrigat de artista americană în momentul în care a văzut-o pentru prima oară la televizor, în ianuarie 2009, când Lady Gaga a fost invitată în emisiunea “The Tonight Show”. Profesorul american a dorit apoi să o vadă pe artistă în realitate şi a mers la un concert pe care Lady Gaga l-a susţinut în oraşul Atlanta. Mathieu Deflem a înfiinţat apoi un site dedicat artistei americane – www.gagafrontrow.net -, de unde fanii cântăreţei pot descărca fotografii şi înregistrări rare ale artistei.
Profesorul american, care a întâlnit-o pe Lady Gaga de cinci ori, a ţinut însă să precizeze: “Să nu mă contactaţi pentru a mă întreba cum poţi să o întâlneşti pe Lady Gaga. Nu ştiu acest lucru. Am întâlnit-o cu ocazia unor concerte din turneul «Fame Ball» şi din prima parte a turneului «Monster Ball» şi, o dată, din întâmplare, într-un aeroport. Nu ţin legătura cu ea şi nici cu echipa ei managerială”.
Lady Gaga are 24 de ani şi este câştigătoare a două premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial. Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum “Bad Romance” şi “Poker Face” şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeauna costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009.
Recent, Lady Gaga a devenit oficial primul artist din lume ale cărui videoclipuri au depăşit un miliard de vizualizări pe site-ul YouTube.

Vezi si

Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție pentru evaziune fiscală. Aducea haine de lux din Turcia fără să declare veniturile

Poliţiştii au făcut, joi, 18 iulie, șase percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, printre cei …