Wednesday , February 8 2023

Cuplul Tim Burton – Helena Bonham-Carter: "Ne retragem"

Actriţa britanică Helena Bonham Carter şi partenerul ei de viaţă, regizorul Tim Burton, vor să se retragă o perioadă din industria filmului pentru a se concentra asupra familiei lor.
Bonham Carter a mărturisit duminică, la premiile London Critics’ Circle – unde a primit trofeul pentru excelenţă în cinematografie -, că îi este greu să se ocupe de roluri şi de copii în acelaşi timp. Astfel, ea şi Tim Burton au hotărât să renunţe la proiectele lor legate de cinema, pentru a se ocupa de cei doi copii ai lor, Billy, în vârstă de 9 ani, şi Nell, în vârstă de 5 ani, informează contactmusic.com.
“Este greu, e ca şi cum aş jongla încontinuu. Şi asta te face de obicei să crezi că faci totul prost. Tim îşi ia o perioadă liberă şi încercăm să fim părinţi acum, lucru mai greu decât orice altceva”, a declarat actriţa pentru The Daily Express.
Regizorul american Tim Burton este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa în care melancolia se îmbină cu fantezia, horror-ul gotic şi comedia, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă şi Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare. Printre filmele regizate de Burton, pe parcursul a circa 25 de ani de carieră, se numără “Batman” (1989), “Coşmarul dinaintea Crăciunului” (1993), “Legenda călăreţului fără cap” (1999), “Planeta maimuţelor” (2001), “Peştele cel mare” (2003), “Charlie şi fabrica de ciocolată” (2005). Cel mai recent film al său este “Alice în Ţara Minunilor”, o reinterpretare 3D a celebrei poveşti a lui Lewis Caroll.
Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din “The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru “Discursul regelui”. Ea a mai jucat în filme precum “Cameră cu vedere”, “Planeta maimuţelor”, “Fight Club”, “Peştele cel mare”, “Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, “Harry Potter şi Prinţul Semipur”, “Harry Potter şi Talismanele Morţii”, “Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi “Alice în Ţara Minunilor”.

Vezi si

VIDEO. Jennifer Lopez și Ben Affleck, scenă stânjenitoare la Grammy. „Fii mai prietenos, mai motivat”

Un dialog stânjenitor, scurt, dar și plin de reproș, a fost surprins de camere la …