Tuesday , December 6 2022

Cum vrea Franta sa combata anorexia: Lege care vizeaza manechinele prea slabe

Deputatii francezi au adoptat joi o lege care isi propune sa combata folosirea unor manechine prea slabe in lumea modei.
modele slabe

Textul adoptat prevede ca desfasurarea activitatii de model va fi conditionata de existenta unui certificat medical care sa ateste ca “starea de sanatate a manechinului, evaluata indeosebi in privinta indicelui de masa corporala (IMC) “. Orice incalcare a acestui articol se pedepseste cu sase luni de inchisoare si 75.000 de euro amenda, transmite AFP.
Intr-o versiune anterioara, textul mentiona impunerea unui nivel minim al IMC pentru a lupta impotriva unei siluete prea subtiri. Aceasta masura nu mai figureaza insa in textul final.
Deputatii au aprobat si un articol care prevede ca fotografiile in care aspectul corporal este modificat “pentru a retusa sau subtia silueta” sa fie insotite de mentiunea “fotografie retusata”.
Intre 30.000 si 40.000 de persoane, adolescente in 90% din cazuri, sufera de anorexie mentala, una din patologiile psihiatrice cu cele mai inalte rate de mortalitate.

Vezi si

VIDEO. Netflix a lansat luni al doilea trailer al documentarului „Harry & Meghan”

Cu câteva zile înainte de lansarea documentarului despre prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, planificată …