Saturday , May 8 2021

Cum va arăta înmormântarea dorită de Prinţul Philip, gândită chiar de el

În vârstă de 99 de ani, Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a murit vineri, 9 aprilie. Anunţul a fost făcut la prânz, de către secretariatul reginei, suverana trăind această experienţă traumatică cu puţin timp înainte să-şi sărbătorească ziua de naştere, pe 21 aprilie. Cel cu care a fost căsătorită timp de 73 de ani a decedat în linişte, astăzi, la Castelul Windsor, acolo unde prinţul se recupera după o operaţie la inimă. Din păcate, soţul reginei n-a mai apucat să împlinească 100 de ani pe 10 iunie, anul acesta.

La toate instituțiile din Marea Britanie, drapelul a fost coborât în bernă și s-a decretat doliu național.

Protocolul a stabilit că în momentul decesului, Palatul Buckingham va face un anunț, care va fi dat mai întâi către Press Association și BBC. Potrivit protocolului, Lordul Chamberlain se va consulta cu prim-ministrul și apoi va consulta dorințele specifice ale Reginei cu privire la anunțul decesului.

Toți prezentatorii de știri trebuie să poarte negru, alături de ceilalți moderatori care apar la televizor, în semn de respect. În timp pregătirilor pentru înmormântare, cel mai probabil Regina nu va mai avea niciun evenimente public legat de afaceri de stat.
Ducele de Edinburgh are dreptul la funeralii de stat, deoarece este soțul reginei. Dar, unele informații prezentate de presa britanică arătau că prințul nu își dorea funeralii de asemenea anvergură și ar fi preferat o ceremonie mai discretă.

Stafful regal şi autorităţile au pregătit un plan denumit Operaţiunea Forth Bridge, după denumirea unui pod între regiunile scoţiene Edinburgh şi Fife. “Forth Bridge is down!” este numele de cod sub care urma să se anunţe moartea prinţului.

Se spune că Prințul a specificat că nu vrea tot acel tam-tam şi că preferă o ceremonie discretă la Capela St George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor.

Mai mult, se zvoneşte că Philip însuşi s-a implicat în organizarea ceremoniei sale de înmormântare, dorind ca la eveniment să fie prezentă doar familia, apropiaţii şi şefii de state din Commonwealth. Mai mult, fostul secretar al palatului, Dickie Arbiter, susţine că membrii foarte în vârstă ai familiei regale obişnuiesc să participe chiar şi la repetiţiile pentru propria lor înmormântare, cea a Reginei Elisabeta având loc cel puţin o dată pe an.

Cea mai recentă înmormântare de stat a unui membru al familiei regale a fost cea din 9 aprilie 2002, a Reginei-Mame Elisabeta, mama actualei suverane.

okmagazine.ro

Vezi si

Adele, fotografii inedite de ziua ei. Artista a împlinit 33 de ani

Adele a împlinit 33 de ani şi a publicat o fotografie fără pic de machiaj. …