Thursday , April 25 2024

CUM să alegi un telefon BUN şi IEFTIN de BLACK FRIDAY 2013

telefon

Cand iti cumperi un telefon mobil nou, trebuie sa tii cont de o gramada de lucruri. Specificatii peste specificatii, review-uri, impresii de pe forum-uri, preturi etc. Toate acestea se pot rezuma la o lista nu foarte lunga de caracteristici care chiar conteaza si la care trebuie sa fii foarte atent cand cumperi un telefon, ca sa fii pe urma multumit.
Iata asadar o lista cu ceea ce trebuie sa verifici pentru un telefon nou:
1. Calitatea sunetului in apeluri. Cel mai bine este sa faci un test cu telefonul, inainte sa-l cumperi, ca sa nu-ti para rau pe urma ca se aude prea incet, neclar sau cu vreun bazait de la un difuzor prost. Suna-ti un prieten si intreaba-l daca te aude bine, ca sa-i testezi si microfonul.
2. Cat de bine se misca meniul. Desi noile telefoane sunt rapide in general, nu strica sa faci un test, sa umbli prin meniuri si sa vezi cat de repede se incarca. E cel mai stresant lucru, sa vrei sa dai un telefon sau un mesaj si sa ai de asteptat jumatate de minut.
3. Cat de bine se aude muzica. Eu folosesc des telefonul ca sa ascult muzica, nici macar nu mi-am mai cumparat un MP3 player. Majoritatea telefoanelor nu au un sunet de calitate cand vine vorba de muzica, ba chiar se aud incet. Asa ca probeaza si vezi daca esti multumit. Aici e foarte important sa aiba jack audio de 3.5 mm, ca sa-ti poti pune castile tale. De obicei, cele standard sunt proaste, asa ca vei vrea sa folosesti unele mai bune.
4. Functiile de caledar sa fie bune. Eu imi notez totul in telefon, intalnirile, task-urile, zilele de nastere. Asa ca am nevoie de un calendar bun, usor de folosit, cu remindere si care sa se poata sincroniza cu Outlook sau alte programe similare.
5. Browser de Internet bun si conectivitate pe masura. Nu e chiar placut sa nu ai un laptop cu Internet la indemana cand ai nevoie sa citesti un email sau sa afli vreo informatie, dar telefonul te poate salva. E obligatoriu sa aiba un Browser de Internet bun, care sa nu se blocheze si sa incarce repede paginile. Telefonul trebuie sa aiba cel putin 3G, daca se poate ar fi bine sa aiba si HSDPA si WiFi. Te vei conecta astfel rapid la Internet, ca sa nu pierzi timp inutil asteptand sa se incarce paginile. Aplicatia de email trebuie sa fie si ea buna, e o functie pe care eu o folosesc des.
6. Ecran cat mai mare. Ca sa folosesti telefonul la maxim pentru Internet, jocuri, GPS ai nevoie de un ecran de cel putin 2.4 inch. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Daca nu vei folosi toate minunile tehnicii si doar vrei sa vorbesti la telefon, te poti multumi si cu un ecran mai mic. La rezolutie, sa nu fie mai putin de 240 x 320 pixeli.
7. Sa incapa in buzunar. Aceasta conditie pare evidenta, dar nu toti tin cont de ea si pe urma se plang ca au un telefon prea mare sau prea greu. Gandeste-te unde il vei tine, in ce buzunare, in ce geanta si vezi daca incape. Daca umbli mult in costum, poate iti iei unul mai subtire, mai usor, ca sa nu se vada urat in buzunarul de la piept sau de la pantaloni.
8. Camera foto cu flash. Chiar daca ai un aparat foto performant, sunt sigur ca nu vei umbla cu el la tine tot timpul. Asa ca o camera foto buna la telefon te va ajuta sa nu ratezi momente importante. Sa aiba minim 3 megapixeli, de la 5 in sus poti sa spui ca e mai bine. Daca vrei sa faci poze noaptea, un flash e obligatoriu. De preferat pe baza de xenon, dar cele mai multe telefoane inca au flash-uri cu LED.
9. GPS. Poate il vei folosi, poate nu. Chiar daca ai masina, chiar daca nu esti o persoana tehnica si nu te atrage ideea de GPS, iti spun eu la ce te-ar ajuta. Sigur mai calatoresti, ajungi prin orase din strainatate. Decat sa incerci sa-ti dai seama pe unde esti si sa-ti cauti pozitia pe o harta, mai bine ai un telefon cu GPS, te vei descurca mult mai elegant.
10. Bateria trebuie sa tina mult. E greu, mai ales ca un telefon cu multe functii va consuma mai repede bateria. Fa-ti calculul ca ar trebui sa tina cel putin o zi de folosire la maxim. Degeaba scrie in manual ca tine pana la o saptamana daca vorbesti 5 minute pe zi. Gandeste-te ca s-ar putea sa fii plecat in alt oras in concediu, sa vizitezi orasul de dimineata pana seara si nu vei avea priza. Vei da insa telefoane si mesaje, vei folosi GPS-ul si camera foto, poate chiar vei asculta muzica. E pacat sa nu mai faci poze ca ti s-a terminat bateria, asa ca fii atent la acest aspect.
Lista de mai sus poate parea pretentioasa. Depinde foarte mult la ce vei folosi telefonul. Daca stii sigur ca nu vei asculta muzica la el pentru ca ai un iPod, poti sa nu te uiti atat de atent la playerul audio al telefonului. La fel cu GPS-ul sa zicem, poate ai un GPS mai performant si nu te mai intereseaza cat de bine merge al telefonului. Pana la urma, tu hotarasti in functie de nevoile tale si de banii pe care vrei sa-i dai pe telefon. Lista noastra iti arata insa niste repere, ca sa te orientezi mai bine cand cauti si ai zeci de modele dintre care trebuie sa alegi.
Sursa: emobil.ro

Vezi si

Celebra morișcă de pe clădirea cabaretului Moulin Rouge din Paris a căzut din motive necunoscute

Morișca de vânt emblematică amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din …