Thursday , December 1 2022

Culoarea anului 2013 este verdele smarald


Verdele smarald a fost desemnat\ culoarea anului 2013, au anun]at reprezentan]ii companiei americane Pantone, informeaz\ lemonde.fr.
Începând din 2000, compania Pantone, specializat\ în produc]ia de lacuri [i vopsele, dezv\luie în fiecare an nuan]a sau culoarea care va fi favorizat\ în urm\toarele 12 luni în industria modei, industria obiectelor decorative [i industria produselor cosmetice.
Astfel, pentru 2013, nuan]a verde smarald a fost aleas\ culoarea anului.
“Cu toate fa]etele [i str\lucirea sa, verdele smarald exercit\ o fascina]ie deosebit\ asupra oamenilor din negura timpurilor. Dintr-un punct de vedere simbolic, el evoc\ claritatea, reînnoirea [i reîntinerirea, elemente vitale într-o lume foarte complex\”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.
Adeseori asociat\ cu piatra pre]ioas\ omonim\, culoarea smarald îi face pe oameni s\ se gândeasc\ la lux [i sofisticare.
Verdele smarald succede nuan]ei Tangerine Tango (o nuan]\ de ro[u-orange), selec]ionat\ pentru aerul ei energic, ideal pentru “a-[i înc\rca bateriile [i pentru a merge înainte”, dup\ cum anun]a anul trecut compania Pantone.
Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiaz\ influen]a pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utiliz\rile lor în industria cinematografic\ [i cea de divertisment, în colec]iile de art\ de pe Glob, dar [i în ceea ce prive[te destina]iile de vacan]\ în vog\.
Importan]a unei culori poate s\ provin\ [i din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi [i a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.
 

Vezi si

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în …