Wednesday , December 7 2022

Concert extraordinar Marius Mihalache, la Oscar Wilde Pub (GALERIE FOTO)

Concert Marius Mihalache la Oscar Wilde, 11 mai 2013 (4)

La concertul marelui ţambalist Marius Mihalache, susţinut sâmbătă seara în Oscar Wilde Pub, publicul a fost unul select, fiind prezente personalităţi din tot oraşul. Potrivit celor spuse de managerul Oscar Wilde, deşi acest gen de muzică nu e gustat de toată lumea, s-au făcut rezervări cu mult timp înaintea concertului, sala fiind plină u artistul a adus cu el un specialist care a filmat cu o cameră mobilă concertul, precum şi sala Oscar Wilde, în scopul de a realiza un DVD de promovare

Sâmbătă, 11 mai, la Oscar Wilde Pub a urcat pe scenă marele muzician Marius Mihalache care a reuşit să redea tradiţionalului instrument balcanic ţambalul valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice şi jazzului. Alături de marele maestro, s-a aflat şi band-ul, format din Nicu Baran-chitară bass, Dragoş Mihu-tobe, Mandela Gajol-flaut şi Arabela Nicolau-voce.
“Lumea care a fost la spectacol s-a simţit foarte bine, inclusiv formaţia. Deşi publicul nu prea e format pentru acest gen de muzică, localul a fost plin sâmbătă. Pentru concertul lui Marius Mihalache s-au făcut din timp rezervări. Publicul a fost unul select, fiind prezente personalităţi din tot oraşul. Au fost profesori de la Liceul de Artă « Ciprian Porumbescu”, graficiana Paula Salar, Ionuţ Tanţa de la Ansamblul « Ciprian Porumbescu » Suceava şi mulţi alţii, a declarat Andrei Giurcă, managerul localului Oscar Wilde.
Deşi spectacolul trebuia să dureze o oră şi jumătate, ulterior, la cererea publicului, s-a prelungit, iar Marius Mihalache, împreună cu band-ul său a mai interpretat câteva piese.
Managerul a mai spus că o să mai colaboreze cu unul dintre oamenii din band care are câteva proiecte care vizează mai multe pub-uri.
Marius Mihalache a venit cu un specialist şi a filmat concertul susţinut, precum şi sala Oscar Wilde, în scopul de a realiza un DVD de promovare care să conţină toate locaţiile unde a susţinut concerte.
Marius Mihalache a câştigat numeroase premii pentru virtuozitate interpretativă încă din copilărie şi a participat la concerte la Scala di Milano, Rai Uno TV şi a fost invitat să cânte în deschiderea concertelor unor interpreţi faimoşi precum Nina Simone, Gloria Gainor, Chick Corea.
Concertele sale in Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Turcia, precum şi numeroasele apariţii în concerte live, la televiziune şi radio în Romania, l-au transformat într-un virtuos al unei noi formule de etno-pop-rock (combinaţie de ţambal, percuţie şi chitară bass).
Interpret, compozitor şi aranjor al propriilor interpretări, Marius Mihalache antrenează şi alţi muzicieni valoroşi (Teodora Enache, Lucian Maxim), realizând interpretări etno-jazz remarcabile şi originale ale folclorului românesc. (G. G.)

Vezi si

Ce au căutat românii pe Google în 2022. Ucraina, Roxadustat și Florin Salam, în topul căutărilor

Google prezintă de 11 ani în fiecare lună decembrie listele cu cele mai populare (trending) …