Tuesday , February 27 2024

Colecţia de bijuterii, haine şi artă a actriţei Elizabeth Taylor va fi scoasă la licitaţie

Colecţia de bijuterii, haine, opere de artă şi suveniruri a actriţei Elizabeth Taylor, care a murit pe 23 martie, va fi scoasă la licitaţie de casa Christie’s, au anunţat reprezentanţii acesteia.

“Christie’s se va ocupa de vânzarea colecţiei istorice a lui Elizabeth Taylor”, au anunţat sâmbătă reprezentanţii casei de licitaţii.

Bunurile care i-au aparţinut celebrei actriţe vor fi vândute într-o serie de licitaţii, a căror programare urmează să fie anunţată.

Stephen Lash, preşedinte emerit al Christie’s Americas, şi Marc Porter, preşedintele Christie’s Americas, au colaborat cu Liz Taylor şi cu familia acesteia “pe parcursul ultimelor două decenii” şi “sunt foarte onoraţi că le-a fost încredinţată colecţia acestei legende a filmului, filantroape şi autorităţi în bunul gust, celebră la nivel mondial”, se mai arată în comunicatul emis de casa de licitaţii.

Elizabeth Taylor, cunoscută pentru frumuseţea ei, dragoastea pentru diamante, opt căsătorii şi ca activistă în lupta împotriva SIDA, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace pe 23 martie la Los Angeles şi a fost înmormântată în ziua următoare în cimitirul Forest Lawn Memorial Park din aceeaşi localitate.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul “Vis de glorie” (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru “Butterfield 8” (1960) şi “Cui îi e frică de Virginia Woolf?” (1966), ea a fost clasată, în 1999, de American Film Institute, pe poziţia a şaptea în topul 100 al celor mai mari actriţe din toate timpurile.

Vezi si

statueta, Oscar, premiu, Obiectiv

Premiile Oscar 2024 vor fi acordate pe 11 martie. Unde poate fi văzută live ceremonia

Decernarea Premiilor Oscar va putea fi urmărită în direct, în 11 martie, de la ora …