Wednesday , April 17 2024

Coldplay va organiza un turneu mondial în 2022. În ce țări europene concertează

Trupa britanică Coldplay, care în 2019 anunțase că renunță la concerte, va merge într-un turneu mondial în 2022, pentru a-și promova noul album „Music of the Spheres”. Turneul se va baza pe un model sustenabil de folosire a resurselor energetice care, potrivit membrilor, va reduce cu 50% emisiile de CO2 față de precedentele turnee ale formației.

Coldplay, una dintre cele mai de succes formații la nivel mondial, anunţase în 2019 că nu va mai susţine concerte până nu va găsi o modalitate sustenabilă pentru a face aceasta. Este și motivul pentru care membrii trupei nu și-au prezentat într-un turneu precedentul lor album, „Everyday Life”.

Coldplay lansează vineri cel de-al nouălea lor album de studio, „Music of the Spheres”, de pe care au prezentat deja anticipat piesele „My Universe”, „Higher Power” şi „Coloratura”.

Turneul „Music of the Spheres” va începe la 18 martie 2022 la San Jose (Costa Rica) şi se va încheia la Rio de Janeiro (Brazilia), pe 10 septembrie 2022.

Turneul se va baza pe un model care permite o reducere cu 50 la sută a emisiilor cu efect de seră, comparativ cu ultimul turneu al trupei, din 2016-2017.

„Am plănuit acest turneu mulţi ani şi suntem foarte emoţionaţi să putem cânta din nou în faţa voastră. În acelaşi timp, suntem conştienţi că planeta se confruntă cu o criză climatică. De doi ani vorbim cu experţi ai mediului pentru a face acest turneu cât mai sustenabil posibil”, declară trupa înr-un comunicat.

Reducerea emisiilor în turneu este posibilă prin folosirea de energii regenerabile şi instalaţii ce funcţionează cu energie solară.

Coldplay va concerta în acest turneu în Costa Rica, Republica Dominicană, Statele Unite, Germania, Polonia, Franţa, Scoţia, Marea Britanie şi Brazilia, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Vezi si

Surpriză: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la Pro TV, ca jurați la MasterChef

PRO TV anunță surpriza pe piața media: jurații sezonului 9 MasterChef România sunt Sorin Bontea, …